Regija
VELIKA DONACIJA IZ NJEMAČKE

Pomoć školama, vrtićima, domovima
Objavljeno 16. listopada, 2019.
VALPOVO

Srednja škola Valpovo ove je godine sudjelovala u organizaciji prihvata i raspodjele vrijedne donacije iz Njemačke, koju im je uputio donator Schultheiss preko posredništva Hrvatske katoličke misije iz Mainza i Darmstadta. Želja donatora bila je razveseliti djecu i učenike u Hrvatskoj na početku nove školske godine.

- U ovoj vrijednoj donaciji riječ je, uglavnom, o raznovrsnom nastavnom i didaktičkom materijalu te priboru za likovnu kulturu, ali i brojnim drugim potrepštinama. Donacija je dostavljena kamionskim prijevozom, a sadržavala je 293 kutije, odnosno paketa, ukupne težine više od 3145 kilograma - otkriva ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić, naglašavajući da su zbog obujma ove donacije za njezin istovar morali koristiti prikladan prostor, koji im je i ovaj put ustupila tvrtka Gebruder iz Bizovca. Prilikom istovara i sortiranja paketa pomogli su učenici 3. razreda CNC – operatera Srednje škole Valpovo, uz veliki angažman domara škole.

Donacija koja je ovom prilikom stigla podijeljena je u Dječje vrtiće Moj Bambi Valpovo, Bizovac, Petrijevac, Pinokio Donji Miholjac, Črnkovci, Rakitovica, Marijanci, Osnovne škole Feričanci, August Harambašić Donji Miholjac, Ivana Kukuljevića Belišće, Matije Petra Katančića Valpovo, Ladimirevci, Područne škole Ivanovci, Harkanovci, Satnica, Osnovne škole Budrovci, Gorjani, Velika, Srednje škole Donji Miholjac, Valpovo, Dječji dom Klasje Osijek te Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek.
U povodu donacije, ravnateljica Kalpić uputila je donatoru pismo zahvale uime svih škola i institucija, a posebnu je zahvalu uputila Mariji Lovrić Holendi na posredništvu i organizaciji transporta do Hrvatske. L.A.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike