Novosti
SPAR HRVATSKA ŽELI PONUDITI KVALITETNIJU HRANU

Više proizvoda s manjim udjelom šećera
Objavljeno 16. listopada, 2019.
SPAR Hrvatska najavljuje kako intenzivno radi na smanjenju količine šećera u proizvodima vlastitih robnih marki. Naime, Svjetska zdravstvena organizacija u svojim je smjernicama za dnevni unos šećera u djece i odraslih objavila preporuke u kojima ističe kako bi dnevni unos slobodnih šećera trebao biti manji od deset posto ukupnog unosa energije. Također, dnevna količina šećera u danu trebala bi iznositi najviše 25 grama, ili šest čajnih žličica po osobi.

"Zato SPAR Hrvatska kontinuirano radi na smanjenju i kreće od sebe te smanjuje udio šećera u proizvodima vlastitih robnih marki. SPAR je na taj način 2017. godine smanjio korištenje šećera za 2,3 tone, a 2018. u proizvodima SPAR robnih marki poput S budget, SPAR Natur pur, SPAR Premium i DESPAR ukupna količina šećera smanjena je za čak osam tona. Prošle je godine SPAR promijenio recepture i smanjio količinu šećera za novih 36 artikala", ističe ta tvrtka.

Veliki su problem i skriveni šećeri koji se nalaze u mnogo prehrambenih proizvoda kao što su kečap i senf, u kojima će SPAR Hrvatska do kraja ove godine također smanjiti količinu šećera. "SPAR Hrvatska ovom inicijativom želi ponajprije smanjiti udio šećera u proizvodima vlastitih robnih marki te ponuditi svojim kupcima kvalitetnije proizvode. Također, želimo pokrenuti pozitivan trend smanjenja šećera te pozivamo i sve ostale proizvođače da se pridruže našoj inicijativi kako bismo zajedničkim snagama smanjili negativni utjecaj prekomjerne količine šećera u prehrani", istaknuo je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Na policama SPAR i INTERSPAR trgovina može se pronaći ukupno 65 proizvoda s manje šećera. Također, u okviru ove inicijative SPAR Hrvatska neće koristiti umjetne zamjenske šećere u proizvodima vlastite robne marke, nego će smanjiti količinu šećera u recepturama bez promjene okusa pritom. D.Pav.
Možda ste propustili...

DJEČJA PRAVOBRANITELJICA O ŠTRAJKU:

Interes djeteta ima prednost

PAO NA POLIGRAFU ZBOG SRCA?

Šerić: Suspendirani policajac nije kriv

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MOGLO BI SE DOĆI DO ISTINE O SUDBINI VEĆEG BROJA NESTALIH?

U Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci i treće osobe iz Domovinskog rata

2

SPAŠAVANJE GOTOVO IZGUBLJENE VRSTE

U slavonska lovišta vratiti "kraljicu polja"

3

OSNIVAČ PRIVATNE GIMNAZIJE O SUSTAVU VREDNOVANJA

Šakić: Učitelji svoju početnu plaću mogu brzo udvostručiti, i to radom i napredovanjem