Regija
PRORAČUN 275 MILIJUNA KUNA

Vinkovčani dižu spomenik braniteljima
Objavljeno 15. listopada, 2019.
VINKOVCI - VIjećnici Gradskog vijeća većinom glasova prihvatili su prijedlog odluke o izvršenju proračuna i o proračunu Grada Vinkovaca za 2020., kao i projekciju proračuna za razdoblje 2020. - 2021. Proračuna grada za sljedeću godini iznosit će 275 milijuna kuna, od čega su prihodi iz raznih izvora 217 milijuna.

Govoreći o proračunu, gradonačelnik Ivan Bosančić je rekao kako je sa svojim suradnicima posjetio sve mjesne odbore i doznao što ljude žele i trebaju.

- Većinu toga već smo ugradili u proračun i realizirat ćemo u sljedećoj godini. Ovdje su i svi programi tako da ćemo biti spremni vrlo brzo raspisivati natječaje za nove projekte u 2020. Drago mi je da su tu svi oni razvojni projekti, imamo 120 milijuna kapitalnih ulaganja, i da su ostale stavke koje idu prema građanima, a nadam se da će se i povećati. Jedna od stavki, možda ne previše velika u novcu, ali važna svakom Vinkovčaninu, jest izgradnja spomenika braniteljima u središtu grada, projekta vrijednosti 500 tisuća kuna. To je nešto što Vinkovcima treba jer naš grad je ipak bio na braniku domovine i dao velik doprinos obrani domovine. Već početkom sljedeće godine krećemo u projektiranje i, zajedno s braniteljima, odredit ćemo izgled spomenika. Vjerujem da se svatko može naći u ovom proračunu složenom prema našem principu vinkovačke obitelji tako da se dotičemo od onih najmlađih, novorođenčadi do umirovljenika i da, u konačnici, svatko u programima pronađe ono što ga dotiče. Proračun je sličan ovom za ovu godinu, s tim da u proračunu za 2020. imamo sredstava za poduzetnike. Lani smo imali Poduzetnički inkubator, koji je pred završetkom, pa će sljedeće godine biti za tu stavku puno manje. Ove godine imali smo puno radova na javnoj rasvjeti, a sljedeće ćemo više uređivati pješačke staze, ove smo godine imali veliko uređenje parka na Trgu bana Šokčevića, a sljedeće su na programu neke druge stvari, tako da proračun ide zacrtanim putem kako smo krenuli - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Vjećnik SDP-a Damir Rimac predložio je da građani preko aplikacije, kao što je to u nekim razvijenim gradovima, sudjeluju u kreiranju proračuna i pohvalio Gradsko vijeće što je raspravu i glasanje o proračunu stavilo na dnevni red u listopadu, a ne u prosincu, kao što je bila prijašnja praksa. Gradonačelnik Bosančić najavljuje skorašnji početak radova na nadvožnjaku prema Borinačkom naselju. M. Flego
Uređivat će pješačke staze, graditi nadvožnjak, ostaje više novca za poduzetnike...
Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike