Crna kronika
SUĐENJE 45-GODIŠNJAKINJI

Smiljana se ne osjeća krivom za ubojstvo sestre
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Počelo je suđenje zbog otkrića zločina koji je šokirao mještane Pavlovca i građane Hrvatske

VARAŽDIN - Počelo je suđenje Smiljani Srnec (45) iz Pavlovca, koja se optužuje da je 19 godina u zamrzivaču držala mrtvo tijelo sestre Jasmine Dominić. Suđenje se odvija na Županijskom sudu u Varaždinu, a Srnec je nakon čitanja optužnice kazala: "Ne osjećam se krivom".Optužnicom se tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Pavlovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome lubanje, zbog čega je Jasmina preminula. Obrana tvrdi da Smiljana nije ubila sestru te da je sporno mora li reći tko je ubio njezinu sestru kako ona ne bi bila osuđena. Odvjetnik je kazao da će dokazati da Smiljana nije mogla sama staviti mrtvo tijelo Jasmine u zamrzivač, jer su joj 1999. utvrđeni bolovi te da nije imala motiv za ubojstvo.



Tužiteljica je pak u uvodnom govoru kazala kako je Jasmina Dominić ubijena dok je ležala te nije pružala otpor. Nakon toga Smiljana je sakrila tijelo svoje sestre u zamrzivač, a glava joj je bila umotana u crnu najlonsku vreću. Poklopac zamrzivača bio je pak zalijepljen brzim ljepilom. Tužiteljica je dodala kako će na temelju psihijatrijskog nalaza dokazati da se radi o osobi koja je sposobna počiniti ubojstvo. Ustvrdila je i da je laž bila to što nitko osim Smiljane Srnec, od 2000. do 2005. godine, kada je prijavljen nestanak, nije vidio Jasminu, a njezina sestra je govorila da ima kontakte s njom i da povremeno dolazi.



Prvog dana suđenja ispitana su tri svjedoka. Romeo Kanižaj kazao je da je Jasmina ponekad dolazila k njemu. Dodao je i da je nekoliko puta vidio Smiljanu u kafiću u kojem je Jasmina radila, kao i da je Smiljana jednom od njega tražila novac, no da joj ga nije dao. Svjedok Dražen Palfi rekao je da je Smiljana Srnec bila sklona lažima i manipulacijama te da je svakodnevno išla u kladionice. Prepričao je na sudu da su 2001. godine išli u Mađarsku on, Smiljana i njezin Suprug te da je Smiljana imala kod sebe Jasmininu osobnu iskaznicu i putovnicu. Tada mu je Smiljana rekla da ima sestrine dokumente jer su slične. Na upit tužiteljice, svjedok Palfi rekao je da je čuo jednom u kući Smiljane Srnec da je pričala kako je Jasmina u Francuskoj i da će doći. Zadnji put vidio je Jasminu u rujnu 2000. godine, u Zagrebu.



Svjedokinja Jasmina Vugrinec kazala je da je zadnji put vidjela Jasminu u srpnju ili kolovozu 2000. te da joj je Smiljana govorila kako je Jasmina dobro, da je u Zagrebu i da vikendom dolazi kući.
Sandra Lacić

SRNEC I DALJE U ISTRAŽNOM ZATVORU
Srnec se žalila Ustavnom sudu na njezino produljenje istražnog zatvora, no žalba je odbijena. Inače, u zamrzivaču u kojemu je pronađeno tijelo Jasmine Dominić pronađeni su smrznuti paketi voća i povrća na kojima su bili naznačeni datumi iz lipnja 2000. godine, ali ne i kasniji datumi, pa postoji osnovana sumnja da je Jasmina Dominić ubijena tijekom ljeta 2000. godine - stoji, između ostaloga, u obrazloženju rješenja Ustavnog suda o produljenju istražnog zatvora, Prema dostupnim informacijama, škrinja u kojoj je bilo Jasminino mrtvo tijelo premještana je dva puta i to 2001. i 2015. godine. Također, uzeto je u obzir i da se Smiljana 2003. godine poslužila osobnom iskaznicom svoje sestre prilikom odlaska u Mađarsku.
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike