Kultura
MEMORIJAL IVE KERDIĆA U MLU

Stručno vodstvo Mateje Moser, nove kustosice
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Stručno vodstvo kroz izložbu XIII. memorijal Ive Kerdića - triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike održat će u srijedu, 16. listopada, u 19 sati, Mateja Moser, kustosica MLU-a. Vodstva kroz izložbu održavat će se svake srijede u 19 sati do zatvaranja izložbe 17. studenoga.


Triennale se sastoji od selekcije suvremenoga medaljerstva i male plastike te zasebne tematske ili samostalne izložbe. Ove godine na triennalu samostalno izlaže akademski kipar Luka Petrinjak. Zasebni dio Memorijala je izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Umjetničke akademije u Splitu i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Zasebnu, simboličnu cjelinu unutar izložbenoga postava ovogodišnjega triennala čini prezentacija medalja i plaketa koje su kao nagrade za životno djelo ili nagrade za književno djelo uručene piscu, likovnome kritičaru i sveučilišnome profesoru dr. sc. Bogdanu Mesingeru ili su mu posvećene mimo oficijelnoga protokola dodjele priznanja. Kustos izložbe je mr. sc. Daniel Zec. N. Vek.
Najčitanije iz rubrike