Kultura
MEMORIJAL IVE KERDIĆA U MLU

Stručno vodstvo Mateje Moser, nove kustosice
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Stručno vodstvo kroz izložbu XIII. memorijal Ive Kerdića - triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike održat će u srijedu, 16. listopada, u 19 sati, Mateja Moser, kustosica MLU-a. Vodstva kroz izložbu održavat će se svake srijede u 19 sati do zatvaranja izložbe 17. studenoga.


Triennale se sastoji od selekcije suvremenoga medaljerstva i male plastike te zasebne tematske ili samostalne izložbe. Ove godine na triennalu samostalno izlaže akademski kipar Luka Petrinjak. Zasebni dio Memorijala je izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Umjetničke akademije u Splitu i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Zasebnu, simboličnu cjelinu unutar izložbenoga postava ovogodišnjega triennala čini prezentacija medalja i plaketa koje su kao nagrade za životno djelo ili nagrade za književno djelo uručene piscu, likovnome kritičaru i sveučilišnome profesoru dr. sc. Bogdanu Mesingeru ili su mu posvećene mimo oficijelnoga protokola dodjele priznanja. Kustos izložbe je mr. sc. Daniel Zec. N. Vek.
Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike