Kultura
U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

"Božićna priča" na engleskom jeziku
Objavljeno 15. listopada, 2019.
The American drama group Europe s predstavom Christmas Carol - Božićna priča gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Ovaj klasik Charlesa Dickensa bit će izveden na engleskom jeziku u četvrtak, 17. listopada, u 9 sati. Predstavu su režirali Christian Flint i Paul Stebbings, glazbu potpisuje Tom Johnson, a producent je Grantly Marshall. Gostujuća predstava poznatog engleskog pisca kojeg najbolje znamo po njegovu romanu ”, objavljena je u prosincu 1843., pred Božić, kako bi ljudima prenijela ideju o pravom značenju blagdana. Priča je odmah požela veliki uspjeh koji se nikada nije umanjio. Na temelju ove priče napisane su još mnoge sa sličnim uzorkom – ljudi koji na Badnjak odlaze na putovanje u prošlost i budućnost, kako bi spoznali vlastite greške, nešto iz njih naučili i promijenili se.


Charles Dickens svojom je pričom htio navesti ljude da u to vrijeme budu darežljivi i da tu darežljivost nose u srcu cijele godine. Dickens je i inače veoma suosjećao sa siromašnima i nadao se da će “Božićna priča” učiniti ljude velikodušnijima, baš kakvim je i njegov lik Scrooge na kraju postao.


Cijena ulaznice je 45 kuna, a informacije i rezervacije ulaznica moguće su isključivo mejlom na d.tirylyte@gmail.com i broj 0049/89/343803. N.Vek.
Možda ste propustili...

20. STUDENOGA BESPLATNO U CENTRU ZA KULTURU

"Majstori" za baranjske mališane

26. STUDENOGA NAGRADE ĆE DODIJELITI STRUČNI I DJEČJI ŽIRI

Pliva dravska patkica na Pozorište Zvezdarište

OTVORENI LIKOVNI POGON

Kad ne dime tvornički dimnjaci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana