Sport
NESLUŽBENA VIJEST

Hrvatska sa Slovacima
igra na Maksimiru?
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Hrvatska će odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2020. igrati na Maksimiru!? Vijest je neslužbena, ali navodno je HNS već donio odluku koja glasi: Susret Hrvatska - Slovačka 16. studenoga neće se igrati na riječkoj Rujevici kako je bilo planirano, nego na zagrebačkom stadionu Maksimir.

Značaj utakmice i veliko zanimanje javnosti promijenilo je raniju HNS-ovu odluku da se igra u Rijeci, a Split, koji je zaslužio sve pohvale za utakmicu s Mađarima, ovaj put nije bio prvi izbor. Službena objava preseljenja u Zagreb očekuje se do kraja tjedna, kada promjenu stadiona odobri UEFA, koja je ranije imala praksu odobravati takve prijedloge.

Ovakva odluka ražalostit će i vjerojatno razljutiti Rijeku i Kvarner, ali HNS ima nekoliko razloga za preseljenje utakmice u Zagreb. Presudili su važnost susreta i golem interes javnosti. Kada je riječki stadion prijavljen kao domaćin za utakmicu sa Slovacima, vjerovalo se da će Hrvatska već osigurati Euro 2020. Međutim, Daliću i njegovim izabranicima nije išlo prema željama, pa je sada odlučujući susret protiv Slovaka.

Jedan od razloga odabira Zagreba jest i taj što maksimirski grijani travnjak najbolje reagira na niske temperature koje su moguće u studenome, a tu je i kapacitet stadiona. Na Rujevicu stane oko 9000 gledatelja, Maksimir ih može primiti i više od 30.000, pa je logičnije da u supervažnoj utakmici podrška bude što brojnija i glasnija.

Nije službeno potvrđeno da će Hrvatska sa Slovačkom igrati na zagrebačkom Maksimiru, ali ta službena potvrda mogla bi stići do kraja tjedna. I. Li.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike