Autoglas
STAR EXPERIANCE

Ultimativno iskustvo vožnje Mercedesovih ikona na cesti
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Posebna zvijezda događaja bila je nova V klasa Marco Polo, luksuzni kamper

Tvrtka Star Import, uvoznik i distributer Mercedes-Benz i Smart putničkih vozila, već peti put u suradnji s Daimlerom u centru sigurne vožnje Oryx organizirala je popularni event Star Experience. Ovaj je događaj namijenjen velikim klijentima, kupcima i potencijalnim kupcima Mercedes-Benz i Smart vozila, kao i medijima. Događaj je kroz tri dana posjetilo oko 250 gostiju.


Tema ovogodišnjeg Star Experienca bilo je ultimativno iskustvo vožnje, bez obzira na to radi li se o dostavnim vozilima, osobnim vozilima, ili AMG modelima. Program je i ove godine podijeljen u četiri cjeline: Agility staza, Intelligent drive, Safety parcours i neizostavna Off-road staza. Svaka postaja predstavlja određene modele s tradicionalno najatraktivnijom postavom na Agility stazi koja je uključivala najnoviji Mercedes-AMG GT Coupe s 4 vrata i 639 KS, „baby“ AMG predstavnika u obliku A35 4-matic, kao i iznimno brze mild hibride E53 i CLS53 AMG.


Impresivan je bio i postav na off-road stazi. Ikona vožnje izvan ceste, nova G-klasa G500, novi GLE, GLC, kao i X-klasa. Na Intelligent Drive postaji svjedočili smo inteligenciji novih generacija modela iz Stuttgarta koji su besprijekorno i posve autonomno kočili iza zaustavljenih vozila u koloni, izbjegavali poprečni promet, pješake i uglavnom sve što im se našlo na putu. Posebna zvijezda događaja bila je nova V klasa Marco Polo, luksuzni i praktični kamper namijenjen onima kojima je samo nebo granica. Ukratko, vrh vrhova, kako se to od Mercedesa i automobila s trokrakom zvijezdom na čelu i očekuje.
Posebna poslastica na off road stazi bila je snažnija verzija Mercedesovog pickupa X klase, s 3.0 V6 turbodizelskim motorom od 260 KS i s 550 Nm. Nudi se uz najjači paket opreme, a za kombinaciju komfora i nezaustavljivosti brinu se stalni pogon na sve kotače 4MATIC i Dynamic Select, 7G-Tronic Plus automatski mjenjač ​​te prednji ovjes s dvostrukim opružnim nogama i stražnji multilink. Pomoću regulatora Dynamic Select vozač može birati između pet pojedinačno definiranih načina prijenosa pogona (Eco, Comfort, Sport, Off-Road i Manual), koji omogućuju prilagodbu karaktera vozila prema želji.


Mato Pavličević
// VOZILI SMO //
KVALITETA KOJA SE ODMAH OSJETI
Bilo je dovoljno po nekoliko minuta u svakom vozilu pa da se odmah osjeti sav taj premium koji Mercedes-Benz nudi. Nenadmašna kvaliteta i vozne karakteristike čine ovaj premium brend onim što on jest, i što će uvijek, bez obzira na cijenu njegovih modela, imati klijentelu koja mu se uvijek vraća. Uistinu je impresivna bila "ergela" koju smo provozali.
Možda ste propustili...

NAJAVA UPRAVE DAIMLERA, NJEMAČKOG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA

Otkazima će uštedjeti milijardu eura

Najčitanije iz rubrike