Svijet
IZBORI NA KOSOVU

Brojači se otrovali listićima?
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Iako su parlamentarni izbori na Kosovu održani u prošlu nedjelju, 6. listopada, izborni listići još se prebrojavaju, a u Središnjoj izbornoj komisiji nekoliko članova je otrovano, navodno preko omotnica u kojima je dostavljeno 3400 glasačkih listića iz Srbije. Oni su, kako doznaje Gazeta ekspres, dobili alergiju na koži nakon kontakta s kuvertama.


Alergijske reakcije dobilo je 26 osoba, od kojih je devet hospitalizirano. Član CIK-a iz Srpske liste izjavio je kako su "navodno trovanje i alergija izrežirana predstava i šovinistička farsa radi krađe glasova" Srpske liste.


Srpski predsjednik Aleksandar Vučić požalio se ruskoj parlamentarnoj delegaciji koja je u posjetu Beogradu kako Priština želi ukinuti Srpsku listu i da su "u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju" i to će "ostaviti katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca."
- Srba tada više neće biti u institucijama, a zna se, kada ih nema u instituacijama, kako će štititi i čuvati svoju slobodu i ognjište? Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno s Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, bojim se da se bližimo katastrofi - rekao je Vučić Rusima očito aludirajući na moguće nemire Srba na Kosovu. Profesor međunarodnog prava s Kosova Vigan Choroli drži kako tužiteljstvo Kosova ima dovoljno temelja za proglašenje Srpske liste neustavnom. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SRBIJU POTRESA "ŠPIJUNSKA AFERA"

Vučić razgovarao i s ruskim veleposlanikom o agentu

2

DESTABILIZACIJA JUŽNE AMERIKE

Smjena Moralesa dovela do napetosti u Nikaragvi

3

SKUP SAVEZA DRŽAVA JUGOISTOČNE AZIJE

Kim Jong Un odbio doći na summit u Seul jer "sada nije vrijeme"