Sport
PRIJATELJSKA ATMOSFERA U CARDIFFU

Ugodan i lijep izlet u Wales hrvatskim su navijačima malo pokvarili Bale i remi
Objavljeno 13. listopada, 2019.

Vezani članci

U CARDIFFU NAM SE PONOVIO BAKU

Bale i Kuipers zaustavili Vatrene, borba za Euro do zadnjeg kola

Velška prijestolnica ušla je u klub onih gradova koji su upoznali hrvatsku navijačku armiju. Oko 1500 naših navijača skupilo se na tribinama Cardiff City stadiona kako bi pružili podršku našoj reprezentaciji u utakmici koja joj je mogla donijeti potvrdu plasmana na Euro 2020.

Sa svih strana stizali su navijači. Ne samo iz Hrvatske, nego kako je to uobičajeno u ovakvim prilikama, dobar dio njih potegnuo je iz europskih zemalja, a stigle su skupine i iz Irske, Škotske te oni koji žive i rade u Engleskoj. Najveći dio navijačkih trupa stigao je iz Londona na dan utakmice, budući da otamo vlakovi za Cardiff polaze svakih sat vremena. U jednom od tih vlakova sreli smo nekadašnjeg kapetana Osijeka i donedavnog pomoćnog trenera Ivu Smoju, koji je sa svojim društvom također potegnuo do Walesa. Poveli su oni i svoje nasljednike. U tom je vlaku bilo još hrvatskih navijača, pa je nadjačavanje glasnicama s Velšanima koji su u Cardiff dolazili iz okolice počelo odmah po dolasku na glavni gradski kolodvor. Naravno, prema starom dobrom običaju zagrijavanje na “radnu temperaturu” uoči utakmice odrađeno je u pubovima u središtu grada, a kasnije smo sreli i neizostavnu ekipu iz Vinkovaca predvođenu Marijanom Novoselcem. Velšani su se pokazali kao odlični domaćini. Zajedno s našim fanovima pjevali su i glasnice popravljali potocima piva. Naravno, padala su i neizostavna slikanja s domaćim policajcima koji su spremno ustupali svoje poznate britanske policijske kape i pozirali zajedno s našim navijačima. Sve je prošlo u doista prijateljskoj atmosferi koja se prelila i na tribine stadiona. Na njima naši navijači nisu bili pozicionirani na jednome mjestu. Poveća skupina nalazila se u jugoistočnom kutu stadiona, ali bilo je još dosta manjih grupica hrvatskih fanova koje su bile “razbacane” po ostalim tribinama. Zanimljiva je bila reakcija velških navijača na pjesmu “Zovi, samo zovi...”. Odslušali su je u tišini, a kada je završila popratili su je velikim pljeskom. U 31. minuti utakmica je nakratko prekinuta jer je na teren utrčao jedan ekshibicionist. Srećom, ne hrvatski, nego velški. No, ubrzo ga je sustigla redarska služba i odvela ga s terena.

Nogometaši Hrvatske uzeli su samo bod u Cardiffu i to je malo pokvarilo odlično raspoloženje našim navijačima, ali izlet u Cardiff će mnogima ostati u lijepom sjećanju. Domaćini su ih dobro dočekali, provod je bio dobar, a i Vaterni su još u dobroj šansi otići na EURO. Dalićevi izabranici odlazak na kontinentalnu smotru trebaju potvrditi u Rijeci protiv Slovačke.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike