Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Osijek nije mogao mnogo, gošće su ipak razinu iznad
Objavljeno 13. listopada, 2019.
Domaće su rukometašice u 26. minuti gubile samo jedan razlike protiv favorizirane Lokomotive

Rukometašice Osijeka očekivano su poražene u četvrtom prvoligaškom kolu protiv lidera Lokomotive, no pružile su solidan otpor, posebice u prvom poluvremenu. Tijekom većeg dijela prvih 30 minuta utakmice domaća je ekipa dobro držala korak s favoriziranim gošćama u čijim je redovima velik broj reprezentativki
Hrvatske.

Tako se Zagrepčanke u prvom dijelu nisu uspjele značajnije odvojiti, u 17. minuti prvi put imale su tri pogotka viška 87:4), a tri minute kasnije i „plus četiri“ (9:5). No, domaće se igračice nisu predavale, predvođene raspoloženom vratarkom Magdalenom Brkić koja je skupila osam obrana u prvom poluvremenu, u 26. minuti približile su se na samo gol zaostatka (10:9). Uz to su imale i dva nerealizirana sedmerca te najmanje dva „zicera“ promašena, inače je rezultat mogao biti čak i povoljniji. Zasluge za to svakako pripadaju i gostujućoj vratarki Tei Pijević koja je pokazala reprezentativno izdanje obranivši ukupno 17 udaraca (devet u prvom dijelu), od čega i ta dva spomenuta sedmerca. Na odmor su „lokosice“ otišle s četiri pogotka viška, a potom je u nastavku sve više do izražaja dolazila veća kvaliteta gošći, ali i šira klupa. Serijom 4-0 Lokomotiva je u 39. minuti povela 19:11, a nakon dva uzastopna kontranapada u 45. i s deset golova razlike (23:13). Ipak, Osječanke se nakon toga nisu raspale, uspijevale su pratiti gostujući ritam te na kraju zabilježiti poraz s ipak pristojnijom razlikom.

Bilo je to daleko kvalitetnije izdanje osječkih rukometašica u odnosu na ono četiri dana ranije kada su gostovale kod druge nedodirljive ekipe u hrvatskom rukometu, Podravka Vegete. Poraz je na kraju u podnošljivim okvirima, što je istaknula i Brkić, iako žali što su propustile priliku konačni rezultat još malo "uljepšati".

- Podnošljiv je poraz, ali s obzirom na ono što smo pokazale u prvom poluvremenu jednostavno smo mogle i bolje i više. Bile smo na tih četiri gola zaostatka, a i to smo ostali tek na kraju prvog poluvremena, tako da osobno nisam zadovoljna. Teško se braniti protiv njih, jer kako je rekao naš trener to je praktički reprezentacija Hrvatske, iako na kraju nije ništa spektakularno. Moram pohvaliti cure, ipak smo ovaj put odigrale obranu onako kako bismo trebale svaku utakmicu. Da smo tako igrale protiv Virovitice i Sinja, tko zna što bi bilo. Sad nam slijedi gostovanje u Pločama kod Dalmatinke, koja nije slaba ekipa, ona je negdje u sredini tablice, ali s njom možemo igrati i definitivno tražiti bodove, a onda i protiv Sesveta kod kuće - rekla je Brkić nakon ogleda s “lokosicama”.

Goran Roguljić
Osijek       20 (9)

Lokomotiva       29 (13)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba Vrpolje).

OSIJEK: Borac (3+0), Putnik, Hren, Lacković 5, Jerčinović 4 (2), Milas, Prskalo, Jeršek 3, Nikolić, Špoljarić, Erdelji, Brkić (10+0), Frančić 1, Sablić 1, Milić 6, Ljubas.

LOKOMOTIVA: Boras 2, P. Posavec 5 (2), Lukšić, Kaselj, Šenvald 3, Šimara 2, S. Posavec 3, Beličev, Kalaus 1, Japundža 4, Čivljak, Horvat 1, Glavan 2, Prkačin 6, Pijević (15+2).

SEDMERCI: Osijek 4 (2), Lokomotiva 3 (2); ISKLJUČENJA: Osijek 10 minuta (Jeršek 2+2, Jerčinović 2, Sablić 2, Milić 2), Lokomotiva 10 minuta (Šenvald 2, Čivljak 2, Horvat 2, Glavan 2, Prkačin 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike