Sport
PORAZ OSJEČKOG BORCA

Ivan Zidar: Izdao sam
sebe i ljude oko mene
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Josh Reed je slavio gušenjem u drugoj rundi i hrvatskom borcu pokvario rođendansko slavlje
"Došla je sad ta subota", pjevušio je tada dobro raspoloženi osječki borac Ivan Zidar na taktove pjesme "Uzalud mi ljudi govore", ulazeći u kavez u Viola areni, u Cardiffu, gdje je subotu navečer odradio svoj prvi meč u sklopu Cage Warriors promocije.

Na žalost, nakon meča s Joshom Reedom u bantam kategoriji više nije imao razloga za pjesmu. Domaći velški borac svladao je Osječanina na radu u Švedskoj gušenjem u drugoj rundi. Bio je Zidar uoči meča svjestan kako je njegov suparnik vrlo neugodan i kvalitetan na parteru, dok je borba u stojci njegova prilika. I izdržao je Zidar u stojećem položaju prvu rundu tijekom koje je pokušao suparnika svladati hrvanjem, s obzirom na to da je Reeda doveo do ograde. Međutim, u tom razdoblju čak je Velšanin bio u prigodi onesposobiti osječkog MMA borca. U drugom dijelu prve runde suparnici su se našli na sredini i očekivalo se kako će to biti Zidarova prilika. Međutim, s kickboxing tehnikama nije uspio Reedu zadati ni jedan precizan udarac. Završetak runde proveli su u klinču u kojem je Reed uhvatio Zidara za vrat, pa je udarac gongom bio dobra vijest za Osječanina koji je, na žalost, vrlo brzo pokleknuo u drugoj rundi. Prvi put Reed je uspio Zidara spustiti na tlo. Velšanin je našem borcu došao iza leđa i potom potpuno prešao u dominaciju. Kreće u gušenje i Zidar je udarcima rukom o pod pokazao kako se našao u bezizlaznoj situaciji. Uslijedilo je veliko slavlje Reeda sa svojim navijačima, koji je tako nakon dva uzastopna poraza u Cage Warriorsu ostvario pobjedu. Zidaru bi pobjeda u ovom meču donijela velike stvari, vjerojatno već i borbu za pojaseve. Sada će na sličnu priliku morati pričekati, a nova borba mogla doći tek nakon što spoji nekoliko novih pobjeda. Svjestan je nakon meča bio Osječanin što je propustio. Posebice jer suparnik nije bio iz reda nepobjedivih.

- Dobio sam sjajnu borbu za debi u CW-u. Morao sam pobijediti, ali opet sam počeo sumnjati u sebe i oklijevati. Ne znam zašto se ovo ponavlja. Toliko se žrtvujem, počinjem s poslom ranije, sat vremena pauze koristim za odlazak na trening i nakon posla ponovno na trening. I kada trebam sve pokazati ne uspijevam - napisao je u statusu na društvenim mrežama Zidar, koji jučer nije imao razloga za proslavu svoga rođendana.

Pitanje je u kojem će smjeru krenuti njegova karijera. Bio je najavljen njegov nastup na amaterskom kickboxing SP-u krajem mjeseca, potom i jedna revija u Belišću...

- Moram razgovarati sa svojim trenerima i odlučiti što je sljedeće. Najgora je stvar izdati sebe i ljude oko tebe - poručio je Zidar.

Krešimir Lacković
5-3

ima omjer pobjeda i poraza Zidar u profesionalnoj karijeri
Najčitanije iz rubrike