Novosti
DOK JE IZLAZIO IZ AUTOMOBILA

Hrvoje Petrač napadnut i teško ozlijeđen, policija sumnja na počinitelja?
Objavljeno 13. listopada, 2019.
Zagrebačka policija traga za osobom koja je u subotu kasno navečer ispred zagrebačkog hotela Esplanade teško ozlijedila 64-godišnjeg poduzetnika Hrvoja Petrača, a zasad je poznato da se radilo o sukobu dvojice muškaraca.

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti rekla je u nedjelju na konferenciji za novinare da se radi o sukobu dvojice muškaraca koje je rezultiralo teškim ozljeđivanjem 64-godišnjaka, a prema sadašnjim podacima ne radi se o nekakvom planiranom, kako je bilo navoda, velikom obračunu. U policiji zasad nisu htjeli otkriti je li joj poznat napadač, kao ni točnost informacije Jutarnjeg lista prema kojoj policija traga za 29-godišnjim Vjekom Sliškom, sinom Marka Sliška, ubijenog 2003., i nećaka Vjeke Sliška, ubijenog 2002. "U ovoj osjetljivoj fazi kriminalističkog istraživanja bilo bi nerealno očekivati da možemo podijeliti operativne detalje koji su nam bitni za kvalitetno provođenje kriminalističkog istraživanja", rekla je Goatti novinarima ispred sjedišta zagrebačke policije.

Dodala je da su to podaci koji će utjecati na dinamiku kriminalističkog istraživanja. Naglasila je da policija intenzivno traga za osobom koju dovode u vezu s počinjenjem tog nedjela, koristeći sve mjere za koje se nadaju da će ih dovesti do kvalitetnog kriminalističkog istraživanja. Novinarima je također odgovorila kako je teško govoriti o motivu. Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji, napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22.30 sati, ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulici. Policija je u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga.

Prema portalu Biografije.com, Petrač je rođen 1955. u Slavonskom Brodu, ali je njegova obitelj iz Zagorja. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Prije osamostaljenja Hrvatske radio je u Ferimportu, bio je šef predstavništva Volkswagena za Jugoslaviju…

Kada je uveden hrvatski dinar, sudjelovao je u zamjeni jugoslavenskih dinara za njemačke marke. U Hrvatskoj je bio zastupnik za Volvo i Ducati te za kavu Lavazzu.

Ušao je i u biznis s osiguranjem, prodajom automobila preko tvrtke Petrač leasing…

Bavio se ugostiteljstvom, imao je lanac kafića Downtown te restoran Cantinetta u samom središtu Zagreba. Petrač je u Zagrebu, između ostaloga, otvorio Kaptol banku zajedno s Dejanom Košutićem, unukom Franje Tuđmana.

Nakon izlaska iz zatvora malo toga se zna o njemu. Vlasnik je vinogradarskog posjeda od 10 hektara na Hršak-Bregu, iznad Krapinskih Toplica, a ima i vinariju u kojoj proizvodi “Petrač vina”.H
Otmica, iznuda...
Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojemu je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godine dana bježao je hrvatskom pravosuđu. U lepoglavskoj kaznionici je, suprotno zatvorskim pravilima, uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.
Najčitanije iz rubrike