Regija
DJEČJI TJEDAN

Dani kruha uz ples i stih
Objavljeno 14. listopada, 2019.
NAŠICE - Uz recitacije najmlađih sugrađana te plesnu točku ritmičke skupine DND-a počelo je obilježavanje Dana kruha u sklopu Dječjeg tjedna. Događaj organizira Društvo naša djeca, a podržava ih vrtić Zvončić. Uz miris toplih lepinja, trgom se širio miris jabuka, kolača i bundeva.

Dječji tjedan nastavlja se radionicama izrade stripa, a najavljena su i iznenađenja za sljedeći tjedan. Ukusne proizvode napravili su članovi DND-a te odgojiteljice iz vrtića Zvončić, a dobrovoljni prilog od ovog događaja predan je za liječenje jednog djeteta. Dane kruha vrtićanci su već obilježili u prostorima vrtića, no njihove odgojiteljice odlučile su, kao i dosadašnjih godina, biti dio i ovog važnog obilježavanja radi čuvanja tradicije.

- Ono što je najljepše miris je toplog kruha, kolača od jabuka, žamor djece i pjesma. Danas je važno, za ovaj mali grad, jedno veliko zajedništvo Društva naša djeca, koje je povezalo osnovne škole, vrtiće, djecu, roditelje i bake i djedove - rekla je Jasminka Falamić, ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević, podržavši ovaj događaj svojim dolaskom, kao i buduću suradnju između institucija i društava u Našicama. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike