Crna kronika
TRAGEDIJA KOD BUDIMACA

U naletu kombija smrtno stradao vozač bicikla (75)
Objavljeno 13. listopada, 2019.
U nesrećama na hrvatskim cestama poginuli su biciklist, dva motociklista i vozač automobila
BUDIMCI - Sedamdesetpetogodišnji biciklist smrtno je stradao na cesti između Poganovaca i Budimaca u sudaru s kombijem. Teška prometna nesreća zbila se oko 18.50.- Vozač bicikla kretao se iz smjera Poganovaca u smjeru Budimaca. Zbog smanjene vidljivosti na njega je naletio vozač kombi-vozila, koji se kretao u istom smjeru - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske. Vozači koji su naišli neposredno nakon nesreće nisu mogli proći jer je cesta bila zatvorena za promet. "Biciklista su pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli", kazao nam je očevidac.

Detaljnije informacije o rezultatima očevida policija će objaviti tijekom današnjeg dana te nije poznato je li biciklist na bilo koji način bio osvijetljen, odnosno je li na sebi imao reflektirajuću odjeću. Međutim, kako doznajemo, na toj dionici ceste često se susreću neosvijetljeni biciklisti koji su opasnost i za sebe i za sve druge sudionike u prometu.

Nesretni biciklist četvrta je poginula osoba na hrvatskim cestama tijekom subote. U sudarima kod Prizne i Jasenova poginula su dva motociklista, a jedna osoba smrtno je stradala u slijetanju automobila s ceste, nedaleko od Dugog sela. Samo 50-ak minuta prije pogibije 75-godišnjaka, jedna osoba smrtno je stradala u slijetanju automobila s ceste u mjestu Lupoglav, pokraj Dugog Sela. Crni niz započeo je oko 14.20 na državnoj D8 cesti kod Prizne, kada je u prometnoj nesreći, u kojoj su sudjelovala tri slovenska motociklista, jedan od njih smrtno stradao. Već u 14.55 poginuo je drugi motociklist u sudaru s automobilom. Ova nesreća dogodila se na istoj državnoj cesti kod mjesta Jasenovo na šibenskom području.

U prometnim nesrećama koje su se dogodile u subotu više je osoba i ozlijeđeno. U sudaru dvaju automobila, koji se dogodio u Ulici Ante Starčevića u Zadru oko 14.30, ozlijeđene su tri osobe. Dvije osobe bore se za život nakon sudara koji se dogodio oko 17.30 u mjestu Blinja, na petrinjskom području. Tu je nesreću izazvala 53-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine koja je u zavoju na nizbrdici prešla na suprotni kolnički trak i udarila u automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 34-godišnjak.

U nesreći, koja se dogodila oko 18.30 na Zagrebačkoj ulici između Velike Gorice i Velike Mlake, jedna je osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motocikla. Pedesetsedmogodišnji vozač teško je ozlijeđen u izlijetanju automobilom s ceste na karlovačkom području.

Sandra Lacić
SUDAR AUTOBUSA I TRAKTORA
U subotu oko 14 sati dogodila se prometna nesreća u Vinogradskoj ulici u Kaptolu na požeškom području. Ondje su se sudarili autobus i traktor za koji je bio priključen berač. Za sada nema službenih informacija ima li ozlijeđenih osoba. Dva dana prije, u Požeško-slavonskoj županiji, u prometnoj nesreći smrtno je stradao 84-godišnji vozač automobila. Podsjetimo, na cesti između mjesta Bektež i Gradište 84-godišnji vozač, koji je upravljao Škodom, izlaskom iz zavoja udesno, zbog neprilagođene je brzine izgubio nadzor nad vozilom. Došlo do zanošenja i slijetanja vozila u kanal. Automobil se potom vratio na suprotni prometni trak i udarilo u kamion, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike