Osijek
U POLIKLINICI OTOS-VITA ODRŽAN STRUČNI SKUP O SKOLIOZI

Poticanje edukacije fizioterapeuta
Objavljeno 14. listopada, 2019.
"Timsko zbrinjavanje skolioze" naziv je drugoga stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem o konzervativnom liječenju skolioza, u organizaciji tvrtke ortopedske tehnike OTOS i zdravstvene ustanove za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Poliklinika OTOS-Vita. Namijenjen liječnicima specijalistima fizijatrima, ortopedima, specijalistima školske i obiteljske medicine, kao i fizioterapuetima i ortotičarima, značajan je zbog više razloga, ponajprije činjenice da je u Poliklinici Otos-Vita formiran uspješan i posebno educiran tim za konzervativno liječenje skolioze.

- Specifično je da smo pod istim krovom - fizijatar, fizioterapeuti i ortotičar, što dovodi do jednostavne i kvalitetne suradnje. Osim toga, pacijentu je ovdje sve na jednome mjestu, a cijeli se postupak obavlja na temelju uputnice HZZO-a, što rezultira velikim brojem djece koja pristižu iz više županija - pojasnila je ravnateljica Poliklinike, dr. med. Đurđica Kesak-Ursić, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije.

Pred 90-ak sudionika izlagali su vrhunski specijalisti, među kojima i gost iz Zagreba, izv. prof. dr. sc. Tomislav Đapić, voditelj Odjela dječje ortopedije KBC-a Zagreb i predsjednik Hrvatskog društva za dječju ortopediju. Dr. Kesak-Ursić naglasila je kako se skupom žele potaknuti druge sredine da pošalju fizioterapeute na edukaciju, nakon čega se djeca mogu kontrolirati u Osijeku, ali nadalje provoditi specifične vježbe u svome mjestu stanovanja. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike