Osijek
U POLIKLINICI OTOS-VITA ODRŽAN STRUČNI SKUP O SKOLIOZI

Poticanje edukacije fizioterapeuta
Objavljeno 14. listopada, 2019.
"Timsko zbrinjavanje skolioze" naziv je drugoga stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem o konzervativnom liječenju skolioza, u organizaciji tvrtke ortopedske tehnike OTOS i zdravstvene ustanove za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Poliklinika OTOS-Vita. Namijenjen liječnicima specijalistima fizijatrima, ortopedima, specijalistima školske i obiteljske medicine, kao i fizioterapuetima i ortotičarima, značajan je zbog više razloga, ponajprije činjenice da je u Poliklinici Otos-Vita formiran uspješan i posebno educiran tim za konzervativno liječenje skolioze.

- Specifično je da smo pod istim krovom - fizijatar, fizioterapeuti i ortotičar, što dovodi do jednostavne i kvalitetne suradnje. Osim toga, pacijentu je ovdje sve na jednome mjestu, a cijeli se postupak obavlja na temelju uputnice HZZO-a, što rezultira velikim brojem djece koja pristižu iz više županija - pojasnila je ravnateljica Poliklinike, dr. med. Đurđica Kesak-Ursić, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije.

Pred 90-ak sudionika izlagali su vrhunski specijalisti, među kojima i gost iz Zagreba, izv. prof. dr. sc. Tomislav Đapić, voditelj Odjela dječje ortopedije KBC-a Zagreb i predsjednik Hrvatskog društva za dječju ortopediju. Dr. Kesak-Ursić naglasila je kako se skupom žele potaknuti druge sredine da pošalju fizioterapeute na edukaciju, nakon čega se djeca mogu kontrolirati u Osijeku, ali nadalje provoditi specifične vježbe u svome mjestu stanovanja. M. Mihelić
Možda ste propustili...

NESVAKIDAŠNJA ZAŠTITA OD KRAĐE

“Bajs” za drvo, motor za balkon

GRAD GLUH NA ZAHTJEVE IZ ULICE B. BARTOKA

Peticiju potpisao 161 stanovnik, no problemi su ostali

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANOCID NAD SPOMENIKOM PRIRODE

Pa kako vas nije stid parkirati u Perivoju?

2

GOSPOĐA GAJIĆ TRENIRA I INSPIRIRA

Fit baka Barbara: 81 mi je godina tek!

3

DO KRAJA STUDENOGA

Most će uskoro biti snježnobijeli