Mozaik
IZIŠLA PJESMA “I’LL BE GONE”

Norah pjeva u duetu s Mavis Staples
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Kantautorica Norah Jones opet je dokazala zašto ju već godinama smatramo jednim od najvećih izvođačkih imena moderne jazz i soul glazbe. U novoj pjesmi "I‘ll Be Gone“ udružila je snage s Mavis Staples, američkom gospel i blues pjevačicom, glumicom te aktivisticom. Nova je pjesma hrvatskoj publici dostupna u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

- Mavis je puna ljubavi i pozitivne energije. Surađivati s njom je uvijek čast, veliko priznanje i ostvarenje sna - komentirala je Norah. Ovo nije prva suradnja koju su Jones i Staples ostvarile - njihovi su se glazbeni i životni putevi isprepleli u nekoliko navrata. Osim što je Norah nastupala na proslavi Mavisina 80. rođendana, glazbenice su dijelile pozornicu svjetski poznatog Red Rocks Amfiteatra te će obje nastupati na dobrotvornom koncertu Davida Lyncha, nazvanog "Silence The Violence".

Norah Jones postala je jedna od najhvaljenijih glazbenica ovog stoljeća nakon što je 2002. izdala debitantski album "Come Away With Me". Objavila je niz hvaljenih studijskih izdanja te je do danas prodala više od 50 milijuna albuma i osvojila niz nagrada, među kojima i devet Grammyja.

Mavis Staples se osim glazbom istaknula se i u području glume te aktivizma. Kao sologlazbenica osvojila je dvije nagrade Grammy, a zajedno s njezinim sastavom The Staples Singers osvojila je Grammy za žitovno djelo. Mavis je od 1999. godine članica Kuće slavnih rock and rolla, a 2017. je uvrštena u Kuću slavnih bluesa. T.K.
Možda ste propustili...

DRUŠTVENA KRONIKA U HNK OSIJEK

Domjenak nakon premijere Kneginje čardaša

KRALJEVSKI PAR IDE “KOD NJEZINIH”

Harry i Meghan za Božić u SAD-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MASSIMO PRIREDIO KONCERT ZA PAMĆENJE

Proslavio svoju “Vještinu”
i s osječkom publikom

2

NETFLIX

Uvažio prigovore na seriju o holokaustu

3

EXTRAVAGANT GALA 22.STUDENOGA

Festival ljepote, mode i glamura