Učionica
DJELATNICA GRAĐEVINSKOGA I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA OSIJEK JEDINA PREDSTAVNICA HRVATSKE U BRUXELLESU

Eksperimentirali s inovativnim pedagoškim pristupima u fleksibilnom okruženju učenja
Objavljeno 14. listopada, 2019.
U Bruxellesu (Belgija) dana 14. i 15. rujna 2019. održan je događaj pod nazivom 32nd Science Projects Workshop in the Future Classroom Lab (SPW@FCL) u organizaciji 3Rs i Scientix projekata.

Future Classroom Lab kao i navedena dva projekta pod ingerencijom su European Schoolneta, mreže trideset četiriju europskih ministarstava obrazovanja sa sjedištem u Bruxellesu. To je neprofitna organizacija koja promiče inovacije u podučavanju i učenju ključnim dionicima: ministarstvima obrazovanja, školama, učiteljima, istraživačima i industrijskim partnerima.

Mjesto je održavanja radionica, učionica budućnosti, mjesto u kojem se može eksperimentirati s inovativnim pedagoškim pristupima u fleksibilnom okruženju učenja. To je velik prostor, modularno uređen i opremljen najsuvremenijom tehnologijom te dizajniran kao interaktivna učionica. Na spomenutom su događanju sudjelovala 52 nastavnika i istraživača iz 16 europskih zemalja, a moglo se doći isključivo po pozivu organizatora. Djelatnica Građevinskoga i arhitektonskog fakulteta Osijek mr. sc. Josipa Matotek dobila je poziv i odazvala mu se kao jedina predstavnica Hrvatske, i to u ulozi Scientix ambasadora. Raspored je događanja bio bogato popunjen inovativnim, konkretnim i zanimljivim sadržajima koji potiču razvoj kompetencija i vještina za 21. stoljeće. Dodana vrijednost takvih događanja, osim novih iskustava, svakako su i nova poznanstva kao potencijal budućih suradnji.
Josipa MATOTEK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike