Učionica
DRUGI PUT ORGANIZIRANO EIT FOOD NATJECANJE DEMO DAY CROATIA

Studenti osvojili novčane nagrade od 10 000 i 5000 eura u okviru programa EIT Food
Objavljeno 14. listopada, 2019.
TERA Tehnopolis provodi EIT Food aktivnosti od prethodne 2018. godine, kada je postala EIT Food HUB za Hrvatsku. Zahvaljujući tom programu prošle godine po prvi je put TERA organizirala EIT Food natjecanje Demo Day Croatia u kojem su dodijeljene novčane nagrade od 10 000 i 5 000 eura.

Uvjet je za sudjelovanje imati inovativnu poduzetničku ideju koja bi mogla transformirati poljoprivredu, ribarstvo ili prehrambeni sektor. Nagrade se dodjeljuju poduzetnicima i razvojnim (start-up) tvrtkama u ranoj fazi kako bi podržali razvoj novih proizvoda i usluga koji mogu pomoći u transformaciji prehrambenoga sustava čineći ga zdravijim, održivijim i pouzdanijim. EIT Food natjecanje Demo Day održano je i ove godine, 13. lipnja 2019., u prostorijama TERA Tehnopolisa, a najuspješniji natjecatelji otišli su kući s izvrsnim ugovorima. Ovogodišnji je pobjednik ekipa TEKY (Kristijan Gorupić i Tea Januš) s osvojenom nagradom od 10 000 eura, a drugo mjesto i nagrada od 5000 eura pripala je timu PRO-GUM (Krešimir Žnidarec i Damir Vidović).

Natjecanje je prije svega bilo izvrsna prigoda za stjecanje samopouzdanja, povezivanje s ambicioznim ljudima te dobivanje informacija o potporama koje pružaju EIT Food program, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG-BICRO) te Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) čiji su predstavnici ujedno bili članovi žirija.

(TERA Tehnopolis)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike