Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Protiv “lokosica” veća borbenost i manje pogrešaka
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Rukometašice Osijeka u subotu u 18 sati na svom terenu u dvorani Zrinjevac dočekuju Lokomotivu

Rukometašice Osijeka u prva su tri prvoligaška kola osvojile dva boda, a na poboljšanje bodovnog salda morat će pričekati još neko vrijeme. Naime, nakon gostovanja u Koprivnici prije četiri dana, ždrijeb je Osječankama u subotu namijenio i drugu nedodirljivu ekipu u hrvatskom rukometu - Lokomotivu, koju od 18 sati dočekuju u Zrinjevcu.

Kao i protiv Podravke Vegete, i protiv zagrebačkog kluba jasno je kako je nerealno očekivati pozitivan rezultat jer je razlika u kvaliteti prevelika. Svjestan je toga i trener osječkog prvoligaša Jasmin Mrkonja, koji će ipak protiv "lokosica" očekivati bolje izdanje svojih igračica negoli protiv hrvatskih prvakinja. Tih koprivničkih "minus 21" nije najbolje "leglo" Mrkonji, pogotovo što su tome pridonijele i brojne pogreške njegove ekipe.

- Nadam se kako ćemo protiv Lokomotive prvenstveno imati puno manji broj tehničkih pogrešaka, što nam je protiv Podravke Vegete bio veliki problem, pogotovo u prvom poluvremenu. Tu smo jako podbacili, kao da su igračice bile impresionirane i suparnikom i ambijentom, pa smo odigrali tako slabo. Naravno da nismo očekivali pozitivan rezultat, ali jesmo veću borbenost, jer ona ipak ne ovisi o suparniku. Zato sam i razočaran tim dijelom, iako je u drugom poluvremenu to ipak izgledalo bolje, kada su i same igračice promijenile pristup. Takvo nešto trebat će nam u subotu, kako bismo pokazali da ipak u nekim segmentima možemo parirati objektivno jačim ekipama.

Za dvoboj protiv "lokosica" Mrkonja nema na raspolaganju Anu Damjanović i Enu Zagorščak, što će mu donijeti dodatne probleme u obrani pa će u tom segmentu morati potražiti neka druga rješenja. Bodovno se u Zrinjevcu Osječanke nemaju čemu nadati, no dobrim otporom mogu se napuniti samopouzdanjem za oglede koji im kasnije slijede protiv suparnika s kojima se ipak mogu nadmetati.

- Nama u subotu gotovo dolazi pola reprezentacije Hrvatske, s obzirom na to da je na ovom posljednjem popisu čak osam igračica Lokomotive. Svjesni smo da rezultatski ne možemo parirati Zagrepčankama, ali nitko nam ne može oduzeti nadu kako možemo odigrati na granici svog maksimuma. Borbenost ne smije izostati, moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka i ne smijemo si dopustiti neagresivnost u obrani, jer sa svime time samo olakšavamo posao gošćama, koje su ionako velike favoritkinje. Želimo odigrati gledljivu utakmicu, koja će svakako što se iskustva tiče dobro doći našim mlađim igračicama. Za nas prvenstvo praktički ionako počinje nakon Lokomotive, kada će nam suparnici biti ekipe kvalitetom bliže nama - rekao je Mrkonja u najavi subotnjeg susreta.

Goran Roguljić
Parovi 4. kola
Osijek - Lokomotiva, Sesvete Agroproteinka - 1234 Virovitica, Bjelovar - Murvica (12. 10.), Split 2010 - Dugo Selo ‘55, Sinj - Zrinski (13. 10.). Koka - Umag igrali su jučer, a Podravka Vegeta - Dalmatinka igrat će 15. 10.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike