Regija
KRAJ RADOVA DO 31. LISTOPADA

Grad gradi NK-u Belišće tribine za stoti rođendan
Objavljeno 12. listopada, 2019.
BELIŠĆE - Gradonačelnik Dinko Burić na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća potvrdio kako izgradnja nogometnih tribina Gradskog stadiona u Belišću ide prema planu, a završetak građevinskih radova predviđen je za 31. listopada.
- Grad Belišće je za opremanje istih prostora nakon provedene javne nabave sklopio ugovor vrijedan oko 190.000 kuna bez PDV-a za nabavu potrebnih 510 stolica na tribinama i kompletnu opremu za dvije svlačionice, prostoriju za delegata, suce, čekaonicu, prostoriju za sastanke i sve ostalo što je potrebno, i očekuje se da će se ispoštovati ugovoreni rok isporuke opreme, do 15. studenoga - kazao je gradonačelnik Burić, dodavši kako će završetak radova svakako biti tijekom ove godine, kada NK Belišće slavi 100. rođendan. Tada će, naime, u Belišću biti organizirana i rođendanska utakmica iznenađenja, čije aktere organizatori još uvijek kriju.


Kada je o financiranju ovog projekta riječ, gradonačelnik je vijećnicima kazao da će Grad sam platiti tribine, koje se rade prema projektu arhitekta Domagoja Ivanovića.


- Podsjetit ću vas da je 9. siječnja ove godine potpisan osnovni ugovor sa zajednicom ponuditelja - tvrtkom Zitex d.d. i tvrtkom OS Metal na iznos od 4.406.000 kuna. Jedina promjena koja se otada dogodila prijedlog je projektanta i nadzora, koji je Grad prihvatio, da se umjesto projektom predviđene bojane fasade, koja je trebala koštati 24.000 kuna, ugradi fasadna opeka, koja bi koštala oko 80.000 kuna. Zbog tog elementa sada važeći ugovor uvećan je za 60.000 kuna, odnosno razliku prvobitno ponuđenog i novog rješenja i iznosi 4.468.000 kuna ili 1,14 posto više od osnovnog ugovora - pojasnio je Burić.
Ipak, sjenu na ovu priču u kojoj Grad svom klubu za rođendan želi pokloniti nove tribine za Belišćane je bacila činjenica da će cijeli projekt financirati isključivo Grad Belišće, premda su 24. siječnja ove godine prilikom polaganja svečane povelje za tribine predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza obećali da će pomoći u realizaciji projekta. Nakon toga se ni na tri upućena dopisa Grada nisu javljali. Burić je izrazio žaljenje i što u cijeloj priči nije sudjelovala ni Osječko-baranjska županija, koja je također najavila sudjelovanje i onda, kako je kazao, ipak odustala, te dodao da je ovo prvi projekt za koji je Županija obećala pomoć a da je ona izostala, jer su se dosad svi dogovori korektno ispunjavali. Lidija Aničić
ŽUPANIJA DALA 100.00 KUNA
Na naš upit HNS-u zašto je izostala pomoć za gradnju tribina u Belišću do zaključenja novina odgovor nismo dobili. Iz kabineta župana osječko-baranjskog pak priopćili su da je "u 2019. godini Grad Belišće dostavio zamolbu za gradnju tribina na nogometnom stadionu u iznosu od 100.000 kuna kada je već bio završen Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području županije u 2019. godini. S obzirom na važnost ove investicije za Belišće, a zbog nemogućnosti da ju Županija sufinancira tijekom 2019. godine, s predstavnicima Grada dogovoreno je da će Županija sufinancirati neke od projekata koje je Grad prijavio na spomenuti Javni poziv u vrijednosti od 100.000 kuna. Grad je izabrao izgradnju sanitarnog čvora u kući oproštaja u Bistrincima u iznosu od 60.000 kuna te rekonstrukciju plinskog priključka i instalacije, ventilacije i hlađenje kuhinje u Dječjem vrtiću Maslačak Belišće za 40.000 kuna. Tako je Županija sa 100.000 kuna Belišću financirala navedene projekte uz dogovor da se 100.000 kuna za tribine osigura iz drugih izvora."
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana