Regija
POTVRDA DOBRE SURADNJE ŽUPANJE I HV-A

Gradonačelnik primio zapovjednika kopnene vojske Sinišu Jurkovića
Objavljeno 11. listopada, 2019.
ŽUPANJA - Gradonačelnik Županje Davor Miličević primio je pripadnike HV-a na čelu sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske, general-bojnikom Sinišom Jurkovićem i zapovjednikom Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, brigadirom Mijom Validžićem. Na sastanku je iznova potvrđena izvrsna dugogodišnja suradnja HV-a i Grada Županje koja je rezultirala i mnogim zajedničkim projektima.

- U četvrtak smo u vojarni 5. gardijske brigade "Sokolovi" imali radni sastanak i navečer smo zajednički bili potpora našoj reprezentaciji. Doći u Vinkovce, a ne doći u Županju, ne bi nam bilo potpuno - kazao je Jurković, ustvrdivši da se već i osjeća kao Županjac. Vojnici su posjetili i Šumarski muzej u Bošnjacima.

- Nastojimo uz radne obveze izdvojiti malo vremena i upoznati kulturne znamenitosti svakoga kraja, a usput obaviti i vojnički dio posla, izviđanje na terenu u slučaju bilo kakve potrebe za djelovanjem HV-a. Jedna od naših prioritetnih zadaća je pomoć civilnim strukturama - kazao je.

Gradonačelnik Miličević uputio je velike zahvale HV-u čiji su pripadnici Županji uvijek na raspolaganju. Vojnici su, podsjetio je, prvi priskočili u pomoć kada je rijeka Sava zaprijetila općim potom. Prepoznali su potrebe lokalne zajednice i uredili prilaznu cestu županjskom izletištu Virovi, redovito daju svoj doprinos Šokačkom sijelu...

- Uvijek moramo naći vrijeme i za obilazak područja na kojemu smo raspoređeni kako bismo civilne i vojne odnose podigli na višu razinu - poručio je brigadir Mijo Validžić. M.L.O.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike