Osijek
BOGAT PROGRAM U POVODU MJESECA KNJIGE

Akademija u utorak otvara knjižnicu
Objavljeno 12. listopada, 2019.
U povodu ovogodišnjeg Mjeseca knjige, koji se održava od 15. listopada do 15. studenoga, Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera pripremila je bogat program koji uključuje otvorenje nove knjižnice i salona namijenjenog kulturnim događajima u zgradi na Trgu Svetog Trojstva 3, predstavljanje knjiga, donacijski sajam knjiga, likovnu izložbu autorska čitanja pojedinih naslova, predavanja te predstavljanja knjiga i nosača zvuka.

Kako je novinarima rekla voditeljica knjižnice Marta Radoš, nova Akademijina knjižnica nastala je spajanjem građe dviju knjižnica nekadašnje Umjetničke akademije i ugašenog Odjela za kulturologiju. Knjižnica će svečano biti otvorena u utorak, 15. listopada, u 19 sati. Potom slijedi drugi donacijski sajam nazvan “Knjiga za 5”, koji će se održati 16. i 17. listopada (srijeda i četvrtak) od 10 do 13 sati ispred zgrade sveučilišnog Rektorara, rekla nam je viša predavačica Marija Tolušić. Uz dar od pet kuna svatko će moći odabrati bilo koji naslov iz ponude knjiga, udžbenika i zbornika koji će biti predstavljeni na Trgu Svetog Trojstva, odnosno u predvorju Rektorata ako bude kiša. Docentica dr. sc. Marta Borić Cvenić iznijela je pojedinosti o ostalim aktivnostima na Akademiji u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca knjige. Učenicima četvrtih razreda iz Osnovne škole Frana Krste Frankopana 16. listopada bit će prikazana lutkarska predstava koju će izvesti studenti 3. godine Odsjeka za kazalištnu umjetnost pod vodstvom profesorice Selene Andrić. Osim toga u sklopu Mjeseca knjige bit će predstavljene knjige Hrvoja Mesića, Roberta Raponje, Žarka Paića i Krešimira Purgara te Alena Biskupovića, a predviđena su i autorska čitanja Anđelka Mrkonjića i Ivana Trojana. Osim toga predviđeno je predstavljanje tiskanih i zvučnih izdanja nakladničke i diskografske kuće Cantus. Posljednjeg dana Mjeseca knjige Akademija organizira odlazak studenata na Međunarodni sajam knjiga Interliber. D.Celing
IDUĆEG TJEDNA IZLOŽBE I PREDAVANJA
Ovogodišnji Mjesec knjige Akademija za kulturu i umjetnost započet će otvorenjem izložbe profesora i studenata Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti u utorak, 15. listopada, s početkom u 17 sati. Svečano otvorenje Akademijine knjižnice i salona istog dana u 19 sati uveličat će studentica Kristina Hegeduš, koja će izvesti nekoliko skladbi na glasoviru. Predavanje o temi “Čekajući nadahnuće ili Godota: najčešći mitovi umjetničkog čina” održat će Nebojša Lujanović 24. listopada s početkom u 19.30 u Akademijinu salonu.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana