Mozaik
MAJA ŠUPUT, PJEVAČICA I ČLANICA ŽIRIJA SUPERTALENTA

Osjećala sam da je konačno pravo vrijeme za dječji album
Objavljeno 12. listopada, 2019.
Postrožila sam kriterije, Martina više nije najstroža u žiriju Supertalenta

Energična i uvijek vesela, Maja Šuput ovu će godinu pamtiti po mnogo lijepih stvari. Među njima je i objava njezina prvog albuma za djecu "Što je to ljubav", čija će se promocija održati upravo danas, 12. listopada, u zagrebačkom Cinestaru. Uz to, Maja je proslavila 40. rođendan i uplovila u bračnu luku, a ovih dana ponovno ju gledamo i u žiriju showa Supertalent na Novoj TV. O svemu tome popričali smo s Majom za "Glas Slavonije".

Kako biste opisali novu sezonu Supertalenta? Po čemu se razlikuje od prošlih?

- Ovo je meni treća sezona da sjedim u žiriju Supertalenta, a promijenila se jedino moja percepcija, postrožila sam svoje kriterije i nekako sad točno znam tko je zaslužio prolazak, tko nije, tko je zaslužio crveni, tko zlatni gumb, tako da više nije Martina najstroži član žirija (smijeh).

Ima li natjecatelja iz Slavonije?

- Ima natjecatelja iz svih regija, tako da je bilo i Slavonaca. Kao što znate, ne smijem otkrivati nikakve detalje o tome tko je imao bolji prolazak, a tko lošiji, ali bit će nešto i za sve lokalpatriote. Ne bih se ja ograničavala, jer mislim da je u Supertalentu najmanje bitno otkud tko dolazi. Na kraju krajeva, ili se nekome smijemo ili se veselimo nečijem uspjehu. Bilo je jako puno ljudi koji su došli iz inozemstva: bilo je Amerikanca, Talijana, Nijemaca... tako da je ove godine bila nekakva međunarodna priča. Bilo je puno više stranaca nego inače, što je nama u žiriju bilo genijalno.

Kako ste se odlučili snimiti album za djecu?

- Ja sam prije desetak godina snimila demo tih pjesama i čuvala sam ga deset godina u ladici. Jednostavno sam čekala kad ću znati da je trenutak da se ja obratim djeci na taj način. Nekako su i mene samu prije deset godina doživljavali kao dijete i mislim da me mame, koje kupuju taj album, ne bi tada ozbiljno shvatile. Sad ja imam 40 godina i te kako sam dovoljno zrela da i ja budem mama, a s druge strane, kako imam svoj brend Majushka, koji prodaje mikrofone i razne druge asortimane, vidjela sam da su proizvodi Majushke popularni među mamama, koje ih kupuju svojoj djeci. I tako sam shvatila da je došao taj ključni trenutak da snimim album za djecu. On se zove "Što je to ljubav" i snimila sam ga u duetu s raznim talentiranim djevojčicama. Ima osam pjesama, od kojih su pet dueti. Pjesme su brze, zabavne i - ono što je najvažnije za sve roditelje - to su posve nove pjesme! To nisu dosadne pjesme koje se stalno ponavljaju, kao "Bila mama Kukunka", od kojih su svi već poluludi. Na nagovor mojih prijateljica koje su majke i samo žele u autu pustiti nešto lijepo djeci, a da pri tome i same ne polude, snimila sam taj album. Pjesme su energične i hitoidne i radiofonične, ali imaju edukativan tekst. Dakle, dijete dok ih pjeva, uči ono što pjeva: recimo, što je to semafor, pa četiri godišnja doba, što životinje jedu..., a pritom cijela obitelj pjeva. Pjesme su tako napravljene da su family style i jednostavno ni jedna mama ni tata neće dobiti živčani slom od tih pjesama. Najbolje od svega je što album neću izdati u pakiranju CD-a jer je to prošlo svršeno vrijeme i moramo pomaknuti granice i shvatiti da je 2019. godina. Zato smo mi album odlučili izdati na USB sticku, koji je dizajniran u prekrasnoj gumenoj zvijezdi i na toj zvijezdi piše "Što je to ljubav". USB stick dolazi u prekrasnoj srebrnoj kutiji s glitter slovima i mojom porukom unutra, tako da je to cijelo pakiranje i taj cijeli album jedno veliko iznenađenje i savršen poklon. Mislili smo na sve segmente! Album, odnosno stick, dolazi u plavoj i ružičastoj boji tako da smo mislili i na dečke i na cure.

Kako su odabrane te djevojčice koje pjevaju s vama na albumu?

- Nazvala sam Martinu Tomčić, jer ona ima školu pjevanja, a uz to je i moja susjeda. Otišla sam k njoj na kavu, izabrale smo djevojčice po njezinu odabiru. One ne da su se odazvale isti dan nego smo mi drugi dan odmah išle u studio s njima, jer nisu mogle dočekati da otpjevaju svoje pjesme! Tako da je Martina zapravo bila s nama u studiju i odradila dio vokalnog couchinga, pomogla je djevojčicama, odnosno bila im je mentor na albumu.

Kakvi su vam planovi do kraja godine?

- Album izlazi 12. listopada, kad ćemo imati veliku promociju u zagrebačkom Cinestaru. Planiramo veliko ludilo za 500 djece. Što se tiče mojih nastupa, mi smo ionako odavno rasprodani i za sljedeću, a kamoli za ovu godinu. Mogu vam ekskluzivno reći da novogodišnji nastup ove godine imamo u Umagu na trgu, a na Badnjak nastupamo u Dubrovniku. To su ti važniji nastupi, a ovo sve ostalo nam je svaki dan - drugi grad. Ono što paralelno s tim radim je moj brend Majushka, koji će doživjeti mini revoluciju. Naime, vraćaju se mikrofoni u prodaju koji su bili rasprodani čim smo ih pustili u prodaju prvi put. Kao najnoviji proizvod dolaze Majushka slušalice za djevojčice, koje dolaze u kutiji koja je ustvari torbica. Njih je već otkupila i Croatia Airlines, koja će ih prodavati na letovima. Osim toga, moram pronaći vremena i napraviti još jedan singl, čim izađe dječji album.

Nedavno ste proslavili 40. rođendan, ali kao što vidim kod vas nema usporavanja, zar ne? Ide se dalje punom parom na više projekata...

- Nema stajanja! I moj muž ima takav fitilj: "Ajmo još! Ajmo još!" Tako da sam ove godine odradila tri najključnije stvari: najgenijalniju djevojačku zabavu, nakon toga bajkovito vjenčanje i feštu za 40. rođendan koja je bila ozbiljna fešta kakva treba biti, baš do kraja! Paralelno s tim napravili smo Majushku, snimila sam dječji album... nismo stali! Pa nismo spavali otkad smo se upoznali! Sve je po planu i programu. Evo, uzeli smo si deset dana da odemo na medeni mjesec, odnosno godišnji odmor koji ne da je zaslužen, nego ćemo se zaista raspuknuti ako to ne napravimo. Tako da idemo na honeymoon konačno, nakon šest mjeseci od svadbe, i to na Maldive, tamo gdje smo se i zaručili.

Tanja Kvorka
medeni mjesec
IDEMO NA MALDIVE GDJE SMO SE ZARUČILI
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa