Osijek
U POVODU DANA HEROJA OSIJEKA, 130. BRIGADE HV-A

Sajam-izložba hrvatskih branitelja
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Udruga Heroji Osijeka, kaže njezin predsjednik bojnik Zlatko Dernaj organizira V. Sajam-izložbu poduzetništva hrvatskih branitelja u povodu Dana heroja Osijeka - 130. brigade HV-a Osijek. Dernaj podsjeća da su sukladno zamolbama zadrugara, vlasnika OPG-ova i branitelja poduzetnika, u skladu s projektom i strategijom Ministarstva poljoprivrede 2020., jačanja kapaciteta i spajanja zelene i plave Hrvatske, organizirali već IV. Sajam-izložbu poduzetništva hrvatskih branitelja.

- Posebno želimo istaknuti potporu Osječko-baranjske županije i pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i Grada Osijeka.

Zbog sve većeg broja izlagača odlučili smo da V. Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja održimo kao trodnevnu manifestaciju u četvrtak 17., petak 18., i subotu, 19. listopada, na Trgu Ante Starčevića, uz prigodni domoljubni glazbeni program. Poduzetništvo hrvatskih branitelja značajan je doprinos osnaživanju ukupne konkurentnosti gospodarstva, branitelji su uključeni u brojne poduzetničke aktivnosti kao nositelji i vlasnici OPG-ova, zadruga, obrta i tvrtki, ali i kao zaposlenici. Sajam obuhvaća brojne proizvode i to uglavnom domaće, počevši od meda, kupinovog vina, kolača, pekarskih i raznih suhomesnatih proizvoda, suvenira, pletačkih obrta, pa sve do tradicionalnih nošnji - kaže Dernaj.

On pojašnjava da je ovaj sajam važan za nacionalnu prezentaciju proizvoda i povezivanje s turističkim sektorom kojem žele plasirati proizvode turistima. Ujedno se utječe na porast zaposlenosti hrvatskih branitelja i podizanje životnog standarda te ciljne skupine.

- Promovira se rad kao društveno korisna aktivnost koja dovodi do stvaranja pozitivnog psihološkog učinka u smislu samopomoći i terapeutskog djelovanja na oboljele hrvatske branitelje, stvaranja osjećaja pripadnosti zajednici i samopoštovanja te osigurava njihov aktivni doprinos za društvo u cjelini - smatra Dernaj i dodaje da će u sklopu obilježavanja Dana heroja, 15. listopada, u Budimpešti biti otvorena multimedijske izložbe "Osijek na udaru brutalne agresije". D. Pejić
sveta MISA U SPOMEN NA POGINULE
Sajam će biti otvoren od 17. do 19. listopada, od 7 do 17 sati, 19. listopada u 9 sati sveta je misa zadušnica u Kapucinskoj crkvi sv. Jakova u spomen na sve poginule, nestale i preminule branitelje, u 10 sati odavanje je počasti na Trgu slobode kod Spomenika poginulih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, u 10.30 sati svečano je otvorenje Sajma, uručivanje zahvalnica i prigodni domoljubni glazbeni program. U petak, 25. listopada, svečano je otvorenje multimedijske izložbe u Pečuhu.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana