Osijek
JOŠ JEDAN PROBLEM S UREĐENJEM DONJOGRADSKE ULICE

Umjesto novih rasvjetnih stupova u Banovu su vraćene stare “visilice”
Objavljeno 11. listopada, 2019.

Nema kraja problemima koji se kao repovi vuku iza milijunskog projekta rekonstrukcije i gradnje vodovoda i kanalizacije duž Banove ulice u Donjem gradu. Nakon loše osiguranog gradilišta za vrijeme radova, kašnjenja završnih radova, a ljetos i raspada tek nekoliko mjeseci "starog" asfalta u posljednjoj fazi projekta, tamošnji stanovnici sada upozoravaju - ovdje se još uvijek čeka na rasvjetne stupove za koje su obavljeni svi pripremni radovi, a koji nikada nisu postavljeni!

"Nakon što su iskopi zatvoreni i kada se krenulo s konstruiranjem i uređenjem nogostupa, kolnika, prilaza i zelenih površina u ulici, postavljena je i priprema za rasvjetne stupove. Do tada je Banova imala javnu rasvjetu u obliku desetljećima starih ‘visilica‘ razvučenih od jedne do druge kuće preko ulice. Pripremni su radovi za rasvjetne stupove obavljeni, ‘visilice‘ su skinute, a mi smo čitav jedan mjesec, možda i duže, u mrklom mraku čekali postavljanje javne rasvjete. No, kada su radovi u ulici završeni, uslijedio je šok. Umjesto rasvjetnih stupova u ulicu su vratili stare ‘visilice‘. Kada smo u nevjerici pitali radnika zašto ih vraćaju kada je napravljena priprema za novu rasvjetu koja uključuje rasvjetne stupove, rečeno nam je kako u budžetu uređenja Banove nije ostalo dovoljno novca za rasvjetu. Nečuveno! Gdje je nestao novac? Kako je to uopće moguće?" pita se stanar Banove te dodaje kako se susjedstvo ipak nadalo da je riječ o privremenoj situaciji, i da će se ipak namaknuti novac koji je umjesto na rasvjetu potrošen na nešto drugo. No, kažu, s izmakom ljeta izgubili su svaku nadu.

“I tako ćemo se još jednu zimu, kada mrak pada već oko 16 sati, ompletno infrastrukturno uređenom ulicom kretati pod rasvjetom iz prošloga stoljeća. I, čini se, nikom ništa. Svima je to u redu”, ljutito kazuje naš sugovornik.

Ivana Solar
IZ GRADA, VEĆ POSLOVIČNO, BEZ ODGOVORA
Kako je ova ulica dobila novu infrastrukturu u sklopu već spomenutog projekta za čiju je realizaciju bio zadužen Vodovod-Osijek, rasvjetne smo stupove najprije potražili na njihovoj adresi. No, bez uspjeha. “Gradnja javne rasvjete nije dio projekta rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Banovoj ulici, jer je ta infrastruktura u nadležnosti Grada Osijeka i izvodio ju je drugi izvođač prema zasebnom projektu”, rekla nam je Ivana Bušljeta iz Vodovoda. Iz Grada Osijeka, već poslovično, odgovor ni na ovo pitanje ne stiže.
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike