Regija
POČINJE VELIKA INVESTICIJA

Rekonstrukcija i dogradnja doma za 3,5 milijuna kn
Objavljeno 11. listopada, 2019.
FERIČANCI

U društveni dom u Feričancima u rekonstrukciju i dogradnju uložit će se oko 3,5 milijuna kuna. Rekonstruirat će se i energetski obnoviti postojeći društveni dom te izvršiti dogradnja, pa će nakon provedenih aktivnosti površina objekta biti 1575 četvornih metara. Energetska obnova obuhvaća izmjenu stolarije, novu fasadu, nove elektroinstalacije te novi sustav grijanja i hlađenja. Planirano proširenje društvenog doma sastoji se od dogradnje trijema, toaleta, prostora za druženje, garderobe, spremišta i hola. Radovi bi trebali početi sljedeći tjedan, a završiti u listopadu sljedeće godine.

Ugovor za građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji društvenog doma potpisali su Marko Knežević, načelnik Općine Feričanci, i Danijel Javorček, vlasnik Termoelektro obrta iz Našica. Potpisan je i ugovor za pružanje usluga stručnog i projektantskog nadzora s Ivicom Valenčakom, vlasnikom tvrtke Valenčak d.o.o. iz Našica, u vrijednosti 100.000 kuna.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje društvenog doma financira se iz fondova EU-a, a osnovni je cilj unaprjeđenje infrastrukture za posjetitelje. Glavni nositelj je Općina Feričanci, čiji načelnik Marko Kovačević kaže kako će projekt konačno zaokružiti uređenje i opremanje doma u kojemu će svi Feričančani moći dobiti primjerenu uslugu.

- Realizacijom ove investicije dobit ćemo u cijelosti funkcionalni društveni dom, koji će u budućnosti pružati potpunu uslugu mještanima – kaže načelnik Marko Knežević.

Zgrada društvenog doma sagrađena je sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, a koristi ju Općina Feričanci, koja ima svoje sjedište na katu, a u prizemlju su poštanski ured i trgovina mješovite robe. U zgradi su i prostorije HKD-a Manuel, a tu je i jedna veća dvorana za sastanke, druženje i manifestacije, koju koriste udruge i mještani Feričanaca. Kako kaže načelnik Marko Knežević, obnova doma mnogo znači za sve stanovnike.

- U prošlosti je taj dom bio kultno mjesto okupljanja mladih, održavali su se rock-koncerti poznatih izvođača, ali i drugi društveni događaji. Objekt se neće samo obnoviti, nego se i proširiti, što će mu povećati funkcionalnost i praktičnost - ističe načelnik.

Novouređeni i nadograđeni dom u samom središtu Feričanaca upotpunit će vizuru naselja, koja će se potpuno promijeniti.

Novo središte Feričanaca, naime, projektirano je kao kompleks četiri manja trga – općinski, crkveni, školski i mjesni, koje će povezati budući kružni tok.
S. Fridl
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike