Regija
MALI “SUNCOKRETI” U JVP-U SLATINE

Kroz igru upoznali posao vatrogasaca
Objavljeno 10. listopada, 2019.
SLATINA

Mnogi su mališani prvi put vidjeli vatrogasno vozilo iz takve blizine, mogli su dotaknuti sve što ih je zanimalo, pa i sjesti za upravljač, i bilo je to pravo uživanje za polaznike Dječjeg vrtića Suncokret. Oni su, naime, u okviru obilježavanja Dječjeg tjedna posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Slatine, gdje ih je dočekao zapovjednik Stjepan Venus.

Sadržajno predstavljen rad vatrogasaca, demonstracija gašenja požara vodom i pjenom te natjecanje u rušenju meta mlazom vode iz brentače bile su djeci vrlo zanimljive aktivnosti i oni su kroz igru mnogo naučili o vatrogascima i njihovu poslu.

Posebno veselje kod mališana izazvala je maskota Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije pristigla vatrogasnim vozilom pod sirenama i rotirajućim svjetlima. Vatrogasac dabar Virko s djecom je vježbao, plesao i pjevao, a osobito ih je razveselio kada im je podijelio edukativne slikovnice.

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s vatrogasnim postrojbama diljem županije organizira i provodi edukacije i druženja djece s vatrogascima. Tako djeca od najranije dobi uče o preventivnoj zaštiti od požara, a istovrmeno se promiče dobrovoljni i humanitarni rad u društvenoj zajednici. Osim toga, djeca se pobliže upoznaju sa značenjem zanimanja vatrogasca, u kojem se nesebično i bezuvjetno pomaže drugim ljudima u nevolji. P.Ž.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike