TvObzor
HRT: DRUGA SEZONA "NAJVEĆIH SVJETSKIH FEŠTI" 

Urnebesni serijal osebujnog Roberta Knjaza
Objavljeno 11. listopada, 2019.
U nedjelju, 13. listopada, u prvoj epizodi upoznajemo jednu vrlo neobičnu i nama potpuno nepoznatu feštu daleke Australije

Hrvatska radiotelevizija (HRT) s veseljem najavljuje drugu, još urnebesniju sezonu dokumentarnog serijala osebujnog Roberta Knjaza Najveće svjetske fešte 2, koji će se od 13. listopada prikazivati – nedjeljom u 20.40 sati na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).


Tako će "otkačeni" Knjaz i u novoj, drugoj sezoni kroz novih osam epizoda predstaviti hrvatskom gledateljstvu nove fešte - taj, kako kaže, "najstariji lijek protiv potištenosti". Od festivala "fudbalerki" u Australiji i svjetskog prvenstva u bradama i brkovima u Belgiji, preko irskog Dana sv. Patrika, preskakanja beba i ljudskih tornjeva u Španjolskoj do nošenja žena u Finskoj - zahvaljujući Knjazovu originalnom istraživačkom i reporterskom "nosu" - upoznajemo ljude, tradiciju i kulturu različitih zemalja.


Stoga već u nedjeljnoj, prvoj epizodi upoznajemo jednu vrlo neobičnu i nama potpuno nepoznatu feštu daleke Australije. Klokani, koale, slavna operna kuća u Sydneyju... No ništa od toga, smatra Knjaz, ne predstavlja Australiju bolje od - fudbalerke. "Bili smo tamo na jedinom svjetskom festivalu fudbalerki i svjedočili novoj mladosti ove hit-frizure koju su nekoć nosili i svjetski velikani poput Mela Gibsona ili - Roberta Knjaza", navodi se u najavi njegove producentske kuće intrigantna naslova "Sirovina i sinovi".
U toj "dlakavoj epizodi" Knjazova je kipa posjetila i svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima u Belgiji, na kojem se 400 natjecatelja iz 26 zemalja natjecalo u 18 urnebesnih kategorija. "Ako nemate pogonofobiju, tj. strah od brada, gledajte prvu epizodu nove sezone Najvećih svjetskih fešti. Brade i fudbe, divne li sudbe!", poručuje Knjaz.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike