Sport
MILE ŠKORIĆ

Prvi ću put uživati u podršci na Poljudu, publika će nas pogurati
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Vezani članci

IZBORNIK UOČI UTAKMICE HRVATSKA - MAĐARSKA

Dalić: Bitno je igrati pametno, a ne srcem

Kapetan Osijeka Mile Škorić postao je čovjek kojeg hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić ne zaobilazi kada sastavlja popis kandidata za utakmice hrvatske reprezentacije. Istina, Škoriću je namijenjena uloga pričuve, ali u reprezentaciji, koja je druga na svijetu, već je sasvim dovoljno biti njezin dio.

Tako razmišlja i sam Mile, koji još do prije godinu-dvije nije mogao ni sanjati kako će postati dio te zvjezdane momčadi.

- Pa SP u Rusiji sam gledao s obitelji preko malih ekrana, a danas sam dio svega toga. Naravno da sam sretan što sam se ustalio na izbornikovu popisu jer mi to pruža priliku biti u društvu fantastičnih igrača koje ima naša reprezentacija. Zato se radujem svakom novom okupljanju - priča kapetan bijelo-plavih.

Hrvatska u kvalifikacijama za Euro 2020. igra promjenljivo, ali je i takva još uvijek najveći favorit za osvajanje prvog mjesta. U rujanskom turnusu naša je reprezentacija doslovce "razvalila" Slovačku u gostima (4:0), ali je onda tri dana poslije učinila korak unatrag remijem protiv nejakog Azerbajdžana (1:1). U Bakuu je propuštena velika prilika da se priča oko plasmana na Euro 2020. zaključi već u listopadskom dvostrukom programu, u kojemu Hrvatsku prvo očekuje povratnička utakmica na Poljudu protiv Mađarske, a onda tri dana poslije neugodno gostovanje u Cardiffu.

- Šteta je što nismo pobijedili Azerbajdžan jer bismo sada imali odličnu poziciju. No nema brige jer i dalje sudbinu čvrsto držimo u svojim rukama. Hrvatska je vrlo jaka i vjerujem kako ćemo to pokazati u dva susreta koja su pred nama te pobjedama protiv Mađarske i Walesa osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Neće to biti nimalo lak posao, ali uopće ne sumnjam kako je Hrvatska to u stanju učiniti. Veliki sam optimist uoči ta dva susreta - kaže Mile Škorić, jedini hrvatski reprezentativac iz redova NK-a Osijek.

Hrvatska će nakon više od osam godina opet zaigrati pred splitskom publikom. U međuvremenu reprezentacija je igrala jednom na Poljudu u lipnju 2015. godine protiv Italije, no tada su tribine zbog kazne bile prazne, a tada se dogodio i onaj sramotni incident sa svastikom iscrtanom na travnjaku. Ovaj će put ozračje na stadionu valjda biti poticajnije i kvalitetnije jer je Poljud rasprodan u hipu.

- Igrao sam mnogo utakmica s Osijekom na Poljudu i uvijek sam pamtio odličnu atmosferu koju naprave splitski navijači. Tada je obično bila protiv mene, a sada ću prvi put uživati u podršci na splitskom stadionu. Uopće ne sumnjam kako će atmosfera biti vrhunska i poticajna za nas te će nas pogurati do možda i najvažnije pobjede u ovom kvalifikacijskom ciklusu - zaključio je Mile Škorić. D.Keler
Mile Škorić

hrvatski reprezentativac

Igrao sam mnogo utakmica s Osijekom na Poljudu i uvijek sam pamtio odličnu atmosferu koju naprave splitski navijači. Zato u susretu protiv Mađarske očekujem pravu podršku s tribina.
DVA NASTUPA
Mile Škorić dosad je zabilježio dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Debitirao je krajem svibnja 2017. godine u Los Angelesu, gdje je Hrvatska igrala prijateljski susret protiv Meksika i pobijedila s 2:1. Povjerenje mu je ukazao tadašnji izbornik Ante Čačić, a osim pobjede, svoj reprezentativni debi Škorić će pamtiti i prema isključenju koje je zaradio zbog dva žuta kartona u 77. minuti. Drugi nastup imao je ovog lipnja u Gradskom vrtu u kvalifikacijskoj utakmici protiv Walesa, kada mu je Zlatko Dalić pružio priliku u posljednjim minutama utakmice. Zanimljivo, oba je susreta Škorić odigrao na poziciji veznog igrača.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike