Sport
HRVATSKA U GROTLU POLJUDA ČEKA MAĐARE

Dalić i društvo svjesni su da svaka pogreška može biti kobna
Objavljeno 10. listopada, 2019.

Vezani članci

IZBORNIK UOČI UTAKMICE HRVATSKA - MAĐARSKA

Dalić: Bitno je igrati pametno, a ne srcem

Hrvatska se vraća na Poljud poslije četiri i pol godine, a nakon više od osam godina imat će priliku opet osjetiti huk s tribina splitskog stadiona. Za povratničku utakmicu izabran je susret protiv Mađara, koji je možda i jedan od ključnih trenutaka kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2020.

Hrvatska je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija igrala prema sustavu toplo-hladno, ali večeras u Splitu nema pravo na pogrešku ako želi u završnicu izlučnog ciklusa ući s pozicije da sama odlučuje o svojoj sudbini. Na startu kvalifikacija doživjeli smo neugodan poraz u Budimpešti, pa bi sada bio red Mađarima uzvratiti na isti način jer nije nevažno da s Mađarskom imamo i bolji međusobni omjer u slučaju istog broja bodova na kraju kvalifikacija.

- Nezgodno je što smo izgubili u Mađarskoj 2:1, i to trebamo popraviti kako bismo u slučaju potrebe imali i bolji međusobni omjer s Mađarima. Trebamo se postaviti kao protiv Slovačke i u tom slučaju problema ne bi trebalo biti. Trebat će probiti njihov bunker, paziti na prekide i ne smijemo srljati, stvarati si pritisak. Trebat će nam strpljenja i pameti u toj utakmici - kaže Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.

S pobjedom bi se Hrvatska dva kola prije kraja odvojila od Mađara na velika četiri boda i već to govori kolika je važnost okršaja u Splitu. Dobra je vijest za izbornika što će na raspolaganju imati širi izbor igrača u odnosu prema rujanskim utakmicama jer se u okruženje reprezentacije vratio Ivan Rakitić, a još je važnije što je zdrav kapetan Luka Modrić, bez kojeg na terenu naša reprezentacija jednostavno nije ista momčad. Zdrav je i Tin Jedvaj, pa se očekuje kako će on zatvoriti problematični desni bok. Uglavnom, Dalić nema previše problema, a jedina mu je dvojba, kada je sastav u pitanju, tko će biti treći čovjek u napadačkom trozubcu. Petković i Perišić neupitni su, što se ne može reći za Antu Rebića, koji u posljednje vrijeme nije previše igrao u Milanu. Druge opcije za tu poziciju su Nikola Vlašić i Josip Brekalo. No to je više tehničko pitanje. Daleko će važniji biti stav s kojim će Hrvatska ući u taj susret. Krcate poljudske tribine željet će vidjeti pobjedu, ali i pravo lice kakvo je Hrvatska prije mjesec dana pokazala u Trnavi.

- Očekujem sjajnu podršku s tribina, dobru utakmicu i, naravno, našu pobjedu, koja će nam omogućiti mirniji put Cardiff, gdje nas tri dana poslije očekuje novi težak ispit - dodaje Dalić.

Zbog svega navedenog, na susret protiv Mađara može se gledati na način da je on prva meč-lopta za našu reprezentaciju u ovim kvalifikacijama. U utakmicama takvog tipa na hrvatskom tlu naša je reprezentacija vrlo rijetko griješila, pa treba očekivati nastavak takve tradicije.

Ostaje i pitanje kako će se ponašati Mađari. Hoće li dekadencijom tražiti jedan bod koji bi ih ostavio u utrci za plasman na europsku smotru ili će nešto hrabrijom varijantom krenuti po još jedno iznenađenje, kakvo su uspjeli napraviti proljetos u Budimpešti.

Dalibor Keler
Zlatko Dalić

izbornik reprezentacije Hrvatske

Nezgodno je što smo izgubili u Mađarskoj 2:1 i to trebamo popraviti kako bismo u slučaju potrebe imali i bolji međusobni omjer. Trebamo se postavitili kao protiv Slovačke.
ULAZNICE PLANULE
Vrlo brzo je planuo i dodatni kontingent ulaznica za susret Hrvatske i Mađarske u Splitu. Ulaznice su bile u internetskoj prodaji, a “višak” se pojavio jer dio ulaznica u internetskoj prodaji nije plaćen u propisanom roku, a nešto su vrijednih “papirića” vratili UEFA i Mađarski nogometni savez. Uz to, na Poljudu je postavljeno 500 sjedalica na mjestima gdje su bile pokidane, čime se proširio i maksimalni kapacitet stadiona.
Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike