Sport
TENIS

Donna napokon uspjela upisati pobjedu u Linzu
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Osječanka Donna Vekić uspješno je preskočila prvu prepreku na WTA turniru koji se igra u Linzu. Hrvatska tenisačica je u 1. kolu s uvjerljivih 6:1, 6:1 za samo 50 minuta igre svladala Slovenku Polonu Hercog. Vekić je dominirala od prvog do posljednjeg poena, Slovenka nije imala ni jednu break loptu te je samo mogla bespomoćno gledati kako Donna poentira i osvaja poena. I dok na svom servisu nije imala problema, Osječanka je pet puta uzimala Slovenki početni udarac, tri puta u prvom te još dvaput u drugom setu, što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu.


Iako je Linz do sada bio turnir na kojemu Donna obično gubi u 1. kolu, ove godine skinula je to prokletstvo. Naime, bila je to njezina prva pobjeda na austrijskom Touru nakon što je u dosadašnja tri nastupa u glavnom turniru ispadala već u prvom kolu. Nakon izgubljena dva gema protiv Hercog, osječku tenisačicu u 2. kolu čeka puno teži izazov, suparnica će joj biti Francuskinja Kristina Mladenović koja je u 1. kolu nadigrala Čehinju Katerinu Siniakovu sa 6:1, 7:5.
Vekić i Mladenović sastale su se dva puta ove godine i Donna je slavila u oba meča. Na Australian Openu bila je bolja sa 6:2, 6:4, a na turniru u Nottinghamu pobijedila je također u dva seta, sa 7:5, 6:4. I. Li.
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike