Sport
IZBORNIK UOČI UTAKMICE HRVATSKA - MAĐARSKA

Dalić: Bitno je igrati
pametno, a ne srcem
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Tražit ću strpljivu i sigurnu ekipu, to je način na koji možemo do pobjede

Hrvatska nogometna reprezentacija napokon će zaigrati pred punim poljudskim tribinama. Nije tajna da hrvatski izbornik Zlatko Dalić od dolaska na kormilo reprezentacije pokušava dovesti momčad u Split i uspio je u tom naumu. Izbornik je želio, a HNS i Grad Split su mu ostvarili želju.


Iako su sigurnosne mjere za večerašnju utakmicu (20.45) rigorozne, a stožer i igrači svjesni su da šačica Splićana ne želi Hrvatsku na Poljudu, svi redom uvjereni su kako će atmosfera biti fantastična, a publika važan kotačić na put prema pobjedi Vatrenih.


- Veseli me da smo tu. Tu sam proveo sjajne trenutke, Hajduk me u neku ruku odgojio i napokon sam se vratio. Očekujem sjajnu podršku, treba nam zajedništvo, sinergija igrača i tribina. Nadam se i vjerujem u pobjedu - kaže Zlatko Dalić.


Mađari su mu u ožujku priredili neugodnu epizodu, slavili su u Budimpešti i prizemljili Hrvatsku koja je mislila "lako ćemo", pa ostala bez bodova na putu za Euro 2020.


- Bitno je da večeras igramo pameću, a ne srcem. Nama i pobjeda od 1:0 nosi tri boda. Ne smijemo srljati i ući u nervozu. U Slovačkoj je to bilo sjajno. Bez obzira na početne promašaje, nastavili smo igrati smireno, no u Azerbajdžanu to nije bilo dobro. Ako uđemo u nervozu, onda imamo kontraefekt. Tražit ću od igrača strpljivu i smirenu igru, a to očekujem i od naše publike. Kod nas se odmah želi sve riješiti u prvih 10 minuta, a utakmica se ipak igra 90 minuta.


Mađarskoj nedostaju četiri igrača iz prve momčadi, trebala bi biti puno lakši suparnik nego u Budimpešti.


- Mi respektiramo našeg suparnika i naš respekt je maksimalan bez obzira na to koga oni imaju u sastavu i s kakvim su problemima suočeni. No ne zamaramo se Mađarima. Bitan je naš odnos, naša momčad.


Dalić vjeruje u pobjedu i ni jedan drugi scenarij ne želi ni spominjati.


- Ja toliko vjerujem igračima i svojoj ekipi. Želimo napraviti pravi rezultat i sačuvati ovu atmosferu. Želim i popraviti sebe u odnosu na Azerbajdžan, tamo nisam bio u formi, nisam reagirao na vrijeme kada su igrači pali. Nadam se boljem izdanju samog sebe - kazao je Dalić koji je prije dvije godine utakmicom protiv Ukrajine započeo svoju avanturu na klupi hrvatske reprezentacije.
- Bila je to utakmica koja je okrenula moj život, moju karijeru. Nakon te Ukrajine živim najljepše dane svoje sportske karijere i nadam se da će se to nastaviti - zaključio je hrvatski izbornik koji nije želio otkriti početni sastav protiv Mađarske, samo je poručio, znat će se na vrijeme, prije utakmice.
Ivana Liović
 
Rezultati by SofaScore
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike