Novosti
PORUKA IZ SLOVENIJE:

Hrvatska u Schengen samo ako ispuni uvjete
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar kazao je u srijedu da je stajalište Slovenije, glede uključivanja u Schengen, jasno te da Hrvatska mora poštovati vladavinu prava i onemogućavati ilegalne migracije.

Slovenija u vezi s hrvatskim uključivanjem u Schengen ima jasna stajališta, načelno podržavamo hrvatsko uključenje pod uvjetom da Hrvatska ispuni sve uvjete, to jest, da osigura sigurnost granice i suzbija ilegalne migracije, kazao je Cerar na konferenciji za novinare u Ljubljani nakon razgovora s nizozemskim ministrom vanjskih poslova Stefom Blokom te dodao da bi Hrvatska morala poštovati i međunarodno pravo.

Slovenska strana već je u više navrata povezala pitanje hrvatskog ulaska u šengenski prostor s poštovanjem arbitražne presude o granici između Hrvatske i Slovenije, koju je Hrvatska odbacila uz već prije izraženu ocjenu o kontaminiranosti procesa arbitraže do koje je došlo sa slovenske strane. Hrvatska smatra da je pitanje granica bilateralno te ga dvije strane trebaju zajednički riješiti. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AUTOCESTA OD OSIJEKA DO BELOG MANASTIRA

Autocesta Slavonika: Dionica u Baranji sredstvima EBRD-a

2

FENOMEN PO PITANJU SESTARA

KBC Osijek: Za jedno mjesto
medicinske sestre
javi se 3,7 kandidata

3

POTRAGA ZA NESTALIMA - ISKAPANJA NA VUKOVARSKOM PODRUČJU

Posmrtni ostaci u Negoslavcima?