Novosti
CRO DEMOSKOP

Grabar-Kitarović i dalje prvi izbor
Objavljeno 9. listopada, 2019.
Istraživanje CRO Demoskop o preferencijama kandidata za predsjednika Republike, koje za RTL provodi agencija Promocija plus, pokazuje kako je i dalje prvi izbor aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Da se predsjednički izbori održavaju sada, Kolindu Grabar-Kitarović zaokružilo bi najviše ispitanika, njih 29,8 posto (30,2 posto u rujnu). Istodobno prednost u odnosu prema Zoranu Milanoviću smanjuje se jer je njegov rejting ipak vrlo blago porastao - s 25,5 posto na 25,6. Puno ne zaostaje ni Miroslav Škoro, iako je zaustavio rast. Potpora mu je pala s 19,2 u rujnu na 19,1 posto. Mislav Kolakušić dodatno je zaostao i sada ga bira 6,4 posto ispitanika (9,3 posto u rujnu).

Na petom je mjestu Dejan Kovač, kojeg podupire HSLS, s 3,3 posto. Dario Juričan je, koji je promijenio ime u Milan Bandić, kao i Dalija Orešković, na 1,9 posto, a bivši član Živog zida Ivan Pernar pao je na 1,6 posto.

Gledano prema biračkom tijelu, 80-ak posto HDZ-ovaca je za Grabar-Kitarović, ali i dalje ih 15-ak posto bira Škoru. No aktualna predsjednica ima i 20-ak posto Mostovih birača. Unatoč tomu što je ta stranka službeno podržala Škoru, manje od polovine njihovih birača namjerava glasovati za njega. I Milanović dijeli SDP-ovce, iako ih više od 70 posto bira njega, dio glasova ide i njegovim glavnim protukandidatima. I.Bošnjak
Možda ste propustili...

ANALIZA HGK-A O KRETANJU PLAĆE U 2017. GODINI

U Osječkoj županiji plaće rasle u svim djelatnostima

MJESEC DANA ŠTRAJKA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

SINDIKATI: Približavamo se dogovoru PREMIJER: Ne ići u školu nije rješenje

ISTRAŽIVANJE ZNANSTVENIKA S IRB-A

Važne spoznaje o HPV-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MOGLO BI SE DOĆI DO ISTINE O SUDBINI VEĆEG BROJA NESTALIH?

U Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci i treće osobe iz Domovinskog rata

2

SPAŠAVANJE GOTOVO IZGUBLJENE VRSTE

U slavonska lovišta vratiti "kraljicu polja"

3

U PROSINCU 2018. POTROŠENO 13,5 MILIJARDI

Na Crni petak potrošnja je veća nego na Badnjak