Novosti
CRO DEMOSKOP

Grabar-Kitarović i dalje prvi izbor
Objavljeno 9. listopada, 2019.
Istraživanje CRO Demoskop o preferencijama kandidata za predsjednika Republike, koje za RTL provodi agencija Promocija plus, pokazuje kako je i dalje prvi izbor aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Da se predsjednički izbori održavaju sada, Kolindu Grabar-Kitarović zaokružilo bi najviše ispitanika, njih 29,8 posto (30,2 posto u rujnu). Istodobno prednost u odnosu prema Zoranu Milanoviću smanjuje se jer je njegov rejting ipak vrlo blago porastao - s 25,5 posto na 25,6. Puno ne zaostaje ni Miroslav Škoro, iako je zaustavio rast. Potpora mu je pala s 19,2 u rujnu na 19,1 posto. Mislav Kolakušić dodatno je zaostao i sada ga bira 6,4 posto ispitanika (9,3 posto u rujnu).

Na petom je mjestu Dejan Kovač, kojeg podupire HSLS, s 3,3 posto. Dario Juričan je, koji je promijenio ime u Milan Bandić, kao i Dalija Orešković, na 1,9 posto, a bivši član Živog zida Ivan Pernar pao je na 1,6 posto.

Gledano prema biračkom tijelu, 80-ak posto HDZ-ovaca je za Grabar-Kitarović, ali i dalje ih 15-ak posto bira Škoru. No aktualna predsjednica ima i 20-ak posto Mostovih birača. Unatoč tomu što je ta stranka službeno podržala Škoru, manje od polovine njihovih birača namjerava glasovati za njega. I Milanović dijeli SDP-ovce, iako ih više od 70 posto bira njega, dio glasova ide i njegovim glavnim protukandidatima. I.Bošnjak
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO FINANCIJA POKREĆE JAVNU RASPRAVU O TRIMA UREDBAMA

Cigarete skuplje dvije kune, kladionice najmanje 500 metara udaljene od škola

HEP OTVORIO NA ODMORIŠTU VUKOVA GORICA

Ultrabrza punionica električnih automobila

KRIVOTVORENJE NIJE LAKO, ALI LAKŠE JE AKO POSTOJI "VEZA"...

Tragovi krivotvorenih putovnica često vode do policijskih postaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PUNOM JEKU PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA 2020.

Cenzus za doplatak je 2328 kuna, moguće povećanje do kraja godine

2

VELIKI SIGURNOSNI RIZIK U PROMETU

Na cestama je i dalje oko 35.000 neosiguranih vozila

3

GRAĐANI NA UDARU LAŽNIH VIJESTI

Europljani su pod pritiskom agresivnog dezinformiranja