Osijek
ŠKOLSKA SURADNJA

Razmjena iskustava iz pet zemalja
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Učitelje, stručne suradnike i ravnatelje partnerskih škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Grčke, u pratnji njihovog domaćina Franje Vukelića, ravnatelja Osnovne škole Jagode Truhelke, primio je jučer u galeriji Waldinger Boris Piližota, zamjenik gradonačeklnika Osijeka. Gosti iz četiriju europskih zemalja od 7. do 11. listopada borave u Osijeku u sklopu dvogodišnjeg projekta ‘‘Transforming FabLabs into STEAMLabs‘‘ iz programa Erasmus+, čiji je cilj stvaranje novih proizvoda kroz različite proizvodno-tehnološke postupke primjenom novih tehnologija i inovacija.

"Izuzetno mi je drago da jedna od triju najstarijih škola u Osijeku ima priliku sudjelovati u ovom međunarodnom projektu koji povezuje znanost i umjetnost, s ciljem razmjene pozitivnih iskustava i znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike. Svim gostima želim ugodan boravak u našem gradu i očekujem da svi zajedno budu aktivni i podijele što više pozitivnih iskustava iz svojih škola kako bi nastavili ovaj projekt i sljedeće godine te u konačnici dobili konkretne rezultate koje ćemo moći primijeniti u našim osnovnim školama", kazao je Piližota.

Ravnatelj UNESCO-ove osnovne škole iz belgijskog Koekelberga, Guray Turkistan, rekao je kako je impresioniran ljepotama našeg grada te uvjetima za rad u OŠ Jagode Truhelke, kao i njezinim radnim timom s kojim tim iz Belgije surađuje u sklopu projekta ‘‘Transforming FabLabs into STEAMLabs‘‘. ‘‘Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da se u Hrvatskoj, kao i u Belgiji, ulaže u razvoj znanosti i tehnologije‘‘, rekao je Turkistan. D. Miklić
Možda ste propustili...

MALTEŠKO ISKUSTVO ZA MOLITVENU OSMINU

Gostoljubivost je potrebna vrlina

U OSIJEKU VIŠE UMRLIH NEGO POKOPANIH OSOBA?

Urne s pepelom roditelja čuva u svojoj dnevnoj sobi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI U REISNEROVOJ 64

Nemaju tople vode, a ostali i bez majstora

2

PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

U Baranji nedostaje jedan, a u Osijeku tri ginekološka tima

3

U 2019. U OSIJEKU ROĐENO 1897 DJECE

Od biblijskih junaka do likova iz TV serija