Osijek
ŠKOLSKA SURADNJA

Razmjena iskustava iz pet zemalja
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Učitelje, stručne suradnike i ravnatelje partnerskih škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Grčke, u pratnji njihovog domaćina Franje Vukelića, ravnatelja Osnovne škole Jagode Truhelke, primio je jučer u galeriji Waldinger Boris Piližota, zamjenik gradonačeklnika Osijeka. Gosti iz četiriju europskih zemalja od 7. do 11. listopada borave u Osijeku u sklopu dvogodišnjeg projekta ‘‘Transforming FabLabs into STEAMLabs‘‘ iz programa Erasmus+, čiji je cilj stvaranje novih proizvoda kroz različite proizvodno-tehnološke postupke primjenom novih tehnologija i inovacija.

"Izuzetno mi je drago da jedna od triju najstarijih škola u Osijeku ima priliku sudjelovati u ovom međunarodnom projektu koji povezuje znanost i umjetnost, s ciljem razmjene pozitivnih iskustava i znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike. Svim gostima želim ugodan boravak u našem gradu i očekujem da svi zajedno budu aktivni i podijele što više pozitivnih iskustava iz svojih škola kako bi nastavili ovaj projekt i sljedeće godine te u konačnici dobili konkretne rezultate koje ćemo moći primijeniti u našim osnovnim školama", kazao je Piližota.

Ravnatelj UNESCO-ove osnovne škole iz belgijskog Koekelberga, Guray Turkistan, rekao je kako je impresioniran ljepotama našeg grada te uvjetima za rad u OŠ Jagode Truhelke, kao i njezinim radnim timom s kojim tim iz Belgije surađuje u sklopu projekta ‘‘Transforming FabLabs into STEAMLabs‘‘. ‘‘Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da se u Hrvatskoj, kao i u Belgiji, ulaže u razvoj znanosti i tehnologije‘‘, rekao je Turkistan. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike