Mozaik
USPJEH U SANKT PETERSBURGU

Mažoretkinje iz Virovitice
dobile čak 11 medalja!
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Vratile su se s 4 zlata, 5 srebrnih i 2 brončane medalje, a od toga je 4 osvojila Laura Erak

Virovitičke mažoretkinje i dalje nižu fantastične uspjehe i to na svjetskoj razini. Ovaj put bilo je to u Sankt Petersburgu, u Rusiji, na International Grand Prixu. Natjecanje je organizirala Ruska federacija te Svjetska mažoret sport federacija MWF, a sudjelovalo je 46 timova iz 12 zemalja, i to iz Kazakhstana, Rusije, Poljske, Slovenije, Kirgistana, Moldavije, Češke, Slovačke, Bjelorusije, Bugarske, Mađarske i sedam timova iz Hrvatske. Virovitičke mažoretkinje ukupno su se natjecale u 16 kategorija i ostvarile izvrsne rezultate: vratile su se s četiri zlata, pet srebra i dvije bronce.

- Prva mjesta i zlatne medalje osvojile su Laura Erak u kategoriji kadeta solo pom pon, kadeti ekipno miništap i minimix te juniorke u velikoj formaciji flag. Srebrom su se okitile Laura Erak kadeti sološtap, Laura Erak i Klara Bezak kadeti duo štap, kadeti ekipno mini pom pon, Laura Erak, Klara Bezak i Lana Malčec kadeti trio pom pon te juniorke velika formacija pom pon. Broncu su oko vrata stavile juniorke ekipno u disciplini mini pom pon i mini flag. Također izvrsno 5. mjesto ostvarile su naše juniorke Laura Počut, Noa Sever i Petra Bubnjić u kategoriji trio štap i time osvojile diplomu. Pohvaljujemo i ostale rezultate, jer iako nije medalja, jako su nam važni jer su svakim natjecanjem sve bolji, tako bih izdvojila juniorku Lauru Počut u kategoriji sološtap 12. mjesto, juniorku Vanessu Maurović solo pom pon 19. mjesto, seniorke Lorenu Podgornik i Marcelu Miščević duo štap 8. mjesto i duo pom pon 8. mjesto.

- Ma čak i više od sebe te ostvarile ove sjajne rezultate. Hvala roditeljima koji su putovali s nama, hvala našim roditeljima i ostalim članicama koje nisu putovale u Rusiju što su nam priredili doček za pamćenje i Moto klubu Kumovi koji su nam ustupili svoj prostor za doček! To se zove tim! Ovim putem također želim zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji odlaska na ovo natjecanje, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, a to su Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje, Virkom d.o.o., Flora VTC i svim sponzorima i donatorima. Hvala vam svima od srca što prepoznajete rad naše Udruge, ponajprije trud i rad svake naše članice - zaključila je trenerica i predsjednica kluba Nataša Kranjec.

Ovim rezultatom Virovitičke mažoretkinje još su jednom potvrdile kako pripadaju samom vrhu svjetskog mažoret plesa te dokazale kako se iz malih sredina napornom radom, golemom voljom, htjenjem i ljubavlju prema onome što radiš i voliš može doći do svjetskih visina. Ove male plesačice dokazale su i da su pravi zaštitni znak i prepoznatljivost svoga grada i županije, naravno u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Vladimir Grgurić
5.

mjesto ostvarile su juniorke Laura Počut, Noa Sever i Petra Bubnjić u kategoriji trio štap
OBILAZAK BAJKOVITOG GRADA
- Nakon natjecanja cijeli tim je uživao u obilascima ovog bajkovitog grada. Posjetili smo palaču Peterhof i njezine vrtove, Hermitage – zimsku palaču, vozili se brodom po rijeci Nevi, katedralu sv.Izaka, Spilled Blood katedralu, muzej magije, tvrđavu Petra i Paula, Faberge muzej gdje se čuvaju uskrsna jaja i ostale znamenitosti - kaže trenerica i predsjednica kluba Nataša Kranjec te ističe kako je izuzetno ponosna na sve rezultate svojih djevojaka i djevojčica, jer su kao i uvijek dale sve od sebe.
Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike