Novosti
PROPALO MIRENJE

U četvrtak štrajk u svim osnovnim i srednjim školama
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata nastavljen je danas, no sastanak je završio neuspješno pa učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk.

Sindikalist Branimir Mihalinec kazao je nakon sastanka: Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, a ponudila je kroz dodatke povećanje od dva posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će to cirkularni štrajk - prvi dan, sutra, cijela Hrvatska će biti u štrajku, a ostale dane bit će nekoliko županija iz oba sindikata zajedno', kazao je Mihalinec, dodavši da će štrajk trajati dok Vlada ne prihvati njihove zahtjeve.

Ministar Aladrović komentirao je poteze sindikata:  Postupak mirenja sa sindikatima je upravo završen. Sindikati su došli sa svojim zahtjevima koji su bili vrlo slični onim prethodnim zahtjevima. Mi smo iznijeli ponudu, kojom bi korigirali plaće za 2 posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja, to je ukupni trošak od 320 milijuna kuna, to jer bio maksimum koji smo mogli postići.- Mi smo preko 500 milijuna kuna ove godine izdvojili samo na plaće. Ova ponuda značila je dodatnih 320 milijuna kuna. Štrajk nije ugodan Vladi, ali moramo biti svjesni fiskalnih i financijskih mogućnosti. Mi smo pokazali volju i želju riješiti ovaj problem, ali sindikati to nisu prihvatili.

Možda ste propustili...

KROZ LOGOR PROŠLO VIŠE OD 10.000 LJUDI, A UBIJENO IH JE OKO 700

Žrtve Ovčare i Veleprometa još čekaju pravdu

SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Komemorativni program ispred vukovarske bolnice

MEGGLE HRVATSKA POKUŠAVA OSIGURATI NESMETANU PROIZVODNJU

Svim zaposlenicima osječke mljekare omogućeno brzo antigensko testiranje

Najčitanije iz rubrike