Novosti
PROPALO MIRENJE

U četvrtak štrajk u svim osnovnim i srednjim školama
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata nastavljen je danas, no sastanak je završio neuspješno pa učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk.

Sindikalist Branimir Mihalinec kazao je nakon sastanka: Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, a ponudila je kroz dodatke povećanje od dva posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će to cirkularni štrajk - prvi dan, sutra, cijela Hrvatska će biti u štrajku, a ostale dane bit će nekoliko županija iz oba sindikata zajedno', kazao je Mihalinec, dodavši da će štrajk trajati dok Vlada ne prihvati njihove zahtjeve.

Ministar Aladrović komentirao je poteze sindikata:  Postupak mirenja sa sindikatima je upravo završen. Sindikati su došli sa svojim zahtjevima koji su bili vrlo slični onim prethodnim zahtjevima. Mi smo iznijeli ponudu, kojom bi korigirali plaće za 2 posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja, to je ukupni trošak od 320 milijuna kuna, to jer bio maksimum koji smo mogli postići.- Mi smo preko 500 milijuna kuna ove godine izdvojili samo na plaće. Ova ponuda značila je dodatnih 320 milijuna kuna. Štrajk nije ugodan Vladi, ali moramo biti svjesni fiskalnih i financijskih mogućnosti. Mi smo pokazali volju i želju riješiti ovaj problem, ali sindikati to nisu prihvatili.

Možda ste propustili...

MEDVED: BRANITELJI SU TEMELJ, A NE TERET HRVATSKOG DRUŠTVA

Prosječna mirovina branitelja 4200 kuna, a staž 28 godina

MALI BROJ ROMSKE DJECE ZAVRŠAVA SREDNJU ŠKOLU

“Ne želimo da Romi budu samo čistači nego i inženjeri”

SLOVENIJA I HRVATSKA

Suradnja na liječenju djece

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANJE ŽELJEZNIČKOG PROMETA

Broj putnika neprestano pada, a vlak koriste samo oni koji moraju

2

PONOVLJENO SUĐENJE ZA ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI

Šišljagić i Marolin odbacili krivnju za optužbe o izvlačenju novca

3

SINDIKATI NAJAVILI NOVI RASPORED I ARGUMENTIRALI SVOJU AKCIJU

U školama u Osječkoj, Istarskoj i Šibenskoj županiji štrajk u utorak