Kultura
IZLOŽBA VLADIMIRA VOČANCA U VINKOVCIMA

Svaka Vočančeva slika priča neku svoju priču
Objavljeno 9. listopada, 2019.
VINKOVCI - U Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač”, a u sklopu 15. dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, otvorena je proteklih dana likovna izložba autora Vladimira Vočanca.


- Izložba predstavlja moj dugogodišnji rad u volumenu, odnosno s reljefom i s bojom. Prvo mjesto zauzima reljef, trajbani bakar, a zatim ulja i pasteli. Puno se lakše izraziti u drugim tehnikama nego u bakru. Slike su malo neobične, to je igra, priča i treba se dobro zagledati kako bi se vidjelo što je. U slikama je sve ono što sam djeci predavao o bojama, kompozicijama. U reljefima su motivi uglavnom svirači, pjevači, a ima nešto i sakralnih motiva. U pastelima su slavonski pejsaži, a u uljima nešto više imaginarno, pa svaki promatrač može sebi predočiti što vidi - istaknuo je Vladimir Vočanec.


Rođen 1948. u Zagrebu, gdje je završio školu Primijenjene umjetnosti i Pedagošku akademiju-smjer likovni odgoj, Vladimir Vočanec od 1972. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Rokovcima i Andrijaševcima. Izradio je križni put za crkve u Nuštru, Andrijaševcima i Tovarnik, a aktivni je sudionik likovne radionice Dječjeg doma ‘‘Sv. Ana‘‘ i jedan od osnivača uz dr. Dražena Švagelja i Branka Bazinu. Sudionik je mnogih skupnih izložbi i likovnih kolonija, a ovo mu je bila šesta samostalna izložba radova nastalih u 50 godina.
Izložba se može razgledati do 15. listopada. M.K.
Možda ste propustili...

MMML STUDIO: IVA MUŠKIĆ - ŠTO JE NEKAD BILA TRAVA...

Iako se stalno i naporno radi, atmosfera je opuštena

25. DANI MILKA KELEMENA: VA BREVIS

Hrvatska premijera programa iz Toursa

NOĆ PERFORMANSA U OSIJEKU: INTERVENCIJA MILIJANE BABIĆ

Molitva Gospi na oglasnim pločama katoličkih crkvi u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

25. DANI MILKA KELEMENA: VA BREVIS

Hrvatska premijera programa iz Toursa

2

RADIONICA U ARHEOLOŠKOM MUZEJU U OSIJEKU

Sjajan odaziv i još bolji mali i veliki crtači

3

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U ARHEOLOŠKOM MUZEJU U ZAGREBU

Hirošima i Nagasaki - bol i hrabrost