Sport
MAURO NEMČANIN:

Sada kada sam osjetio veliko natjecanje, jedva čekam sljedeće
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Vezani članci

ROBERT SELIGMAN NAKON KVALIFIKACIJA SP-A

Idem dalje, ali karijera će proći bez Olimpijskih igara

Prvi nastup na Svjetskom seniorskom gimnastičkom prvenstvu odradio je i Mauro Nemčanin, član osječke Inove gim. U kvalifikacijama je dobio ocjenu 12.866 i u konačnici zauzeo 66. mjesto na konju s hvataljkama. Mladi Osječanin odradio je vježbu od početka do kraja, a analizirajući ju s trenerom Sašom Solarom, ima dojam kako je zaslužio i koju desetinku ocjene više.

- Mislim kako su mi suci ipak previše oduzeli od ocjene. Gledali smo koliko bi to trebalo biti, bar oko 13.400. Ne bi to u konačnici donijelo puno više, bio bih negdje trideseti. Uostalom, nov sam svim sucima i malo me drukčije gledaju kod ocjenjivanja. Meni je važnije kako sam reagirao na svom prvom velikom natjecanju.

Reagirao je prilično dobro. Nije ga pojela trema, što je dobar znak.

- Atmosfera je bila vrhunska. Sjajno je bilo natjecati se u konkurenciji ovakvih veličina svjetske gimnastike. Meni je ovo velika motivacija za nastavak dalje. Sada sam vidio gdje sam i koliko moram nastaviti trenirati. Nisu ovo za Maura bile normalne pripreme. U posljednji trenutak “uskočio” je u “vlak za Stuttgart” kao zamjena za Filipa Udea. Ovo mu je bilo prvo veliko seniorsko natjecanje. I odmah Svjetsko prvenstvo.

- Imao sam problema sa zglobom. Boljelo je, pa ni nisam trenirao jedno vrijeme u punoj snazi. Kada smo shvatili kako ću ići na SP, morali smo jako stisnuti, tako da sam uglavnom trenirao pod analgeticima. Sada se vraćamo normalnim treninzima.

Maura je očito nastup na Svjetskom prvenstvu jako motiviralo za nastavak karijere. Teško je u gimnastici prijeći iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Dosta je njih koji jednostavno ne pronalaze motiv u surovom sportu u kojem se ne mogu materijalno osigurati.

- Sada kada sam osjetio jednom što znači nastupati na velikom natjecanju, iskreno jedva čekam sljedeće natjecanje. Sljedeće godine cilj je prije svega izboriti se za svjetske kupove. Tu je još i EP, vrijedi se i za njega boriti - rekao je Nemčanin, kojem slijedi povratak i u studentske klupe.

Redovni je student druge godine Kineziologije u Osijeku. K.Lacković
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike