Novosti
PRIGODNI AKTUALAC

Od iseljavanja do rezultata utakmice
Objavljeno 8. listopada, 2019.
Premijer Andrej Plenković u utorak je opetovano izrazio zadovoljstvo što je hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica uspješno prošla saslušanja na nadležnim odborima te izrazio uvjerenje da će svojim radom pridonijeti i unaprjeđivanju položaja osoba s invaliditetom. "Šuica, koja se uvijek zauzimala za prava ranjivih skupina, bit će dodana vrijednost da ono što se radi na europskoj razini pomoge i na nacionalnoj", odgovorio je Plenković na "aktualnom satu" s građanima u okviru Dana otvorenih vrata Hrvatskog sabora.

Premijer je naglasio kako iseljavanje nije samo hrvatski problem, s njim su se suočile i druge članice EU-a. "Međutim i kod njih i kod nas ti se trendovi stabiliziraju - nema više trenda masovnog iseljavanja", rekao je premijer i dodao kako je današnja "pečalba" drukčija od onih prije sto ili pedeset godina. Kad je riječ o mjerama za zaustavljanje iseljavanja, nabrojio je uspješne gospodarske pokazatelje. "Vlada je pokrenula gospodarski rast, makroekonomski trendovi su dobri, imamo najnižu stopu nezaposlenosti i najveću stopu zaposlenosti - 66 posto", naveo je premijer, priznajući da uvijek može biti bolje.

Brojni građani postavljali su pitanja osobnog karaktera, od imovinskopravnih do obiteljskih, pa su upućeni na resorne ministre.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković suglasio se s primjedbama građana da dio zastupnika ne dolazi redovito na posao, da neki za to imaju opravdane, ali neki i neopravdane razloge. Takvi se financijski kažnjavaju, no najveća je kazna za svakog zastupnika da ne bude ponovno izabran, poručio je.

Objasnio je i zašto djeca ne mogu biti zastupnici. Dobna je granica za ulazak u politiku 18 godina, ali s obzirom na to kako nam ide, možda bi bilo bolje da malo spustimo dobnu granicu, našalio se i zaradio pljesak. Jandroković je, odgovarajući najmlađem "zastupniku" Roku, prognozirao da će Hrvatska pobijediti Mađarsku s rezultatom tri prema jedan. H
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Stipendije za romsku djecu

VUKOVARSKI GRADONAČELNIK O RATNIM ZLOČINIMA

Penava traži rezultate i prijeti izlaskom iz HDZ-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANJE ŽELJEZNIČKOG PROMETA

Broj putnika neprestano pada, a vlak koriste samo oni koji moraju

2

PONOVLJENO SUĐENJE ZA ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI

Šišljagić i Marolin odbacili krivnju za optužbe o izvlačenju novca

3

SINDIKATI NAJAVILI NOVI RASPORED I ARGUMENTIRALI SVOJU AKCIJU

U školama u Osječkoj, Istarskoj i Šibenskoj županiji štrajk u utorak