Regija
REKORDAN PRORAČUN VUKOVARA ZA 2020.

U realizaciju će tri kapitalna projekta
Objavljeno 9. listopada, 2019.
VUKOVAR - Na posljednjoj sjednici većinom je glasova Gradsko vijeće Vukovara usvojilo prijedlog gradskoga proračuna za 2020. godinu. Planirani su prihodi od 350,5 milijuna kuna te rashodi nešto veći od 410 milijuna, s tim da u proračun za iduću godinu ulazi i gotovo 60 milijuna kuna preostalih iz prijašnjih godina.

Pojašnjavajući planirani iznos, gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako je do povećanja došlo zbog početka realizacije više kapitalnih projekata iz Intervencijskoga plana Vukovara, vrijednih 180 milijuna kuna, među kojima se ističu gradnja Ekonomske škole, uređenje Radničkog doma u Borovu naselju i Park šume Adica.

- Projekt Ekonomske škole vrijedan je oko 100 milijuna kuna, s novom gradskom sportskom dvoranom. Iznimno je značajno izmještanje vukovarskog Veleučilišta u zgradu Radničkog doma. Vrijednost toga projekta je 65 milijuna kuna i vjerujem kako će se studentski život lijepo uklopiti u sadržaje koji ima gradska četvrt Borovo naselje, uz kompleks sportskih objekata - rekao je Penava, dodajući kako je treći kapitalni projekt uređenje Park šume Adica, čijom će realizacijom Vukovar dobiti dodatni turistički sadržaj i prostor za vrhunsku rekreaciju.

Predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota (HDZ) ocijenio je iznimno značajnim porast vlastitih gradskih prihoda za četiri milijuna kuna.

- Naravno da će biti onih koji će reći kako je planirani proračun veći od realnih mogućnosti, međutim, kako bi se postigla realizacija za određene se stavke mora predvidjeti iznos u proračunu, jer bez toga ne možemo se niti javljati na natječaje. Posebno me veseli porast izvornih prihoda koji su u ovoj godini 60, a za iduću su povećani na 64 milijuna. U realizaciji polugodišnjeg proračuna za ovu godinu vidi se kako smo realizirali 33 milijuna kuna izvornih prihoda, što je pokazatelj oživljavanja gospodarstva - naveo je Šota, istaknuvši kako se dio planiranog novca odnosi na decentralizirana sredstva države.

Naglasio je kako se nada da će planirani proračun biti realiziran u što većem obujmu, na zadovoljstvo gradskih vlasti i svih Vukovaraca. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike