Osijek
“GLAS SLAVONIJE” POMOGAO

Ključevi rampe za osobe s invaliditetom godinama su bili u ladici kod tajnice
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Vezani članci

KAKO U KOLICIMA PREKO JUŽNE OBILAZNICE

Rampa je beskorisna jer nitko ne zna gdje je ključ!?

Problem zaključane rampe za osobe s invaliditetom na nathodniku na Južnoj obilaznici koji je korisnike u invalidskim kolicima mučio godinama, riješen je odmah nakon objavljenog teksta u Glasu Slavonije, 5. listopada.

Podsjetimo, osobe s invaliditetom upozorile su na problem nedostatka ključa, paradoksalno rečeno - ključnog predmeta koji bi im omogućio prijelaz preko obilaznice. Gradska četvrt Novi grad smatrala je da je za to nadležan Grad, koji nas je i neslužbeno uputio upravo na Četvrt. U međuvremenu, u Savezu organizacije invalida Osječko-baranjske županije također su smatrali da se ključ nalazi u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, skrb i zdravstvo Grada Osijeka. Međutim, ključ se cijelo vrijeme nalazio u uredu tajnice GČ Novi grad, smještenoj u Robnoj kući na Sjenjaku!

Potvrdio nam je to u ponedjeljak zamjenik predsjednika te četvrti Ivan Karalić koji je, odmah po našem pozivu prošloga tjedna doznao da je ključ ondje od 2017. godine. Naime, te je godine Grad ondje dostavio ključ, a Karalić je odmah po tom saznanju pozvao osobe s invaliditetom, odnosno članove njihovih obitelji da im se u slučaju potrebe korištenja nathodnika obrate te da ključ ondje mogu posuditi.

- Također ćemo kao Vijeće od Ureda državne uprave zatražiti popis osoba s invaliditetom koje stanuju u Stadionskom naselju, odnosno na Uskim njivama. Njima ćemo dati duplikat ključeva za stalno korištenje - dodao je Karalić.

Ovo rješenje, čini se, jedino je ispravno, jer valja podsjetiti da se u prostorijama gradskih četvrti i mjesnih odbora ne radi svakodnevno, odnosno da su te prostorije u poslijepodnevnim satima i vikendom zatvorene. Nakon što se naprave duplikati, osobe s invaliditetom konačno će moći bez problema koristiti nathodnik u čijem je sastavu rampa za invalidska kolica, a koju zbog nemara nadležnih nisu mogli koristiti godinama.

Naime, iako smo neslužbeno još prošloga tjedna upućeni na prava mjesta, nitko nije znao gdje se doista nalazi ključ. Tek nakon Karalićevog inzistiranja oni su pronađeni u ladici, i sad će konačno doći u prave ruke. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike