Regija
LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

Pjesmom, plesom i kreativnom radionicom započeo Dječji tjedan
Objavljeno 7. listopada, 2019.

VINKOVCI - U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca danas je bilo veselo, a povod je bio početak Dječjeg tjedna pod sloganom ''Ljubav djeci prije svega''.

Kako početi, nego pjesmom i plesom, a predstavili su se pojedini dječji vrtići i osnovne škole te djeca iz Dječjeg doma sv.Ana u Vinkovcima.

- Želimo pobuditi svijest o djeci, dječjem stvaralaštu i dječnim pravima. Budući da ove godine slavimo dvadeset godina Konvencije o pravim djeteta sve je malo svečanije. Društvo naa djeca Vinkovci se redovito uključuje u ovakva događanja, istaknula je Martina Boričić Martić koordinator Dječjeg društva Vinkovci i organizator ovogodišnjeg Dječjeg tjedna.

Među ostalim događanjima, održana je i jedna zanimljiva kreativna radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.
- Kroz radionicu djeca i roditelji su naučili kako od recikliranih materijala praviti korisne i dekorativne predmete koji mogu poslužiti i kao poklon. Na taj način se pobuđuje interes za kreativnim izražavanjem i svijest o važnosti druženja. Glavni cilj radionice je podizanje ekološke svijesti  djece i usvajanje zdravih navika te odgovornost prema sebi i svom domu. Ipak, najvažnije od svega je međusobno druženje, rekla je Iva Tadić, voditeljica današnje radionice.

Ove godine za vinkovačke srednjoškolce planirana je radionica kreativnog pisanja, a koja će se održati u Kulturnom centru Walkow u četvrtak (10. listopada) od 19 do 21 sat. Tema radionice bit će nasilje u vezama, a vodit će ju posebno educiran volonter. Odabir je teme vezan i uz  Međunarodni dan djevojčica koji se obilježava 11. listopada.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike