Sport
ŽRK OSIJEK KOD PODRAVKE VEGETE

Protiv prvakinja igrati opušteno, ali i pružiti maksimalan otpor
Objavljeno 7. listopada, 2019.
Rukometašice Osijeka s polovičnim su učinkom odradile prva dva prvenstvena kola, a izvjesno je kako to neće poboljšati u trećem. Naime, Osječanke u utorak gostuju u Koprivnici kod Podravke Vegete te je jasno da se protiv najbolje hrvatske ekipe i braniteljica naslova nemaju čemu nadati osim solidnom otporu.


Taj će susret kompletirati treće kolo Prve lige rukometašica, a igra se kasnije od ostalih zbog obveza Koprivničanki u Ligi prvakinja, koju su jučer otvorile gostovanjem u Metzu, gdje su uvjerljivo poražene (40:26). Neće to, naravno, previše utjecati na odnos snaga na terenu jer su hrvatske rekorderke apsolutne favoritkinje, a na Osječankama je da pokušaju neopterećene pružiti što je moguće bolji otpor te izboriti "pristojan" poraz. Svjesna toga je i najbolja osječka rukometašica Dora Lacković, koja se priključila suigračicama nakon što je uspješno sudjelovala s hrvatskom reprezentacijom u dvostrukom programu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, uvjerljivim pobjedama nad Islandom i Turskom.


- Osvojili smo velika četiri boda, za koja smo se i pripremale, te tako ispunile cilj. Pokazale smo da smo kvalitetnija reprezentacija od Islanda i Turske te se možemo mirno posvetiti ogledima s Francuskom, koji se igraju na proljeće, a koji će odlučiti o pobjedniku skupine - kratko se osvrnula lijeva vanjska ŽRK-a Osijek na reprezentativne akcije, brzo se potom prebacivši na klupske.


- Jasno je da je Podravka Vegeta apsolutni favorit, ima daleko kvalitetniju ekipu, no to ne znači da u Koprivnicu idemo s bijelom zastavom. Djevojke su se u mojoj odsutnosti uigravale, poboljšavale detalje u igri, posebno u obrani, a radili smo u tom dijelu i na nekom iznenađenju. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati na terenu. Ovakve su utakmice u pravilu i najlakše jer nemamo što izgubiti, nego samo možemo nastojati pokazati kako se možemo nositi s objektivno puno jačim suparnikom. Koprivničanke su apsolutne favoritkinje i mi u ovaj susret ne ulazimo s nekakvim skrivenim ambicijama o iznenađenju. Trebamo odigrati što opuštenije, ali i pružiti što je moguće bolji otpor - poručila je Lacković uoči trećeg prvenstvenog nastupa.
Trener Jasmin Mrkonja na raspolaganju će imati praktički kompletan kadar, a jedino je još neizvjestan nastup Ene Zagorščak. G. Roguljić
Rezultati 3. kola
Dalmatinka - Sinj 27:21, Zrinski - Koka 26:26, Umag - Bjelovar 29:32, Murvica - Split 2010 24:30, 1234 Virovitica - Lokomotiva 22:43, Dugo Selo ‘55 - Sesvete Agroproteinka (igrano sinoć), Podravka Vegeta - Osijek (8. 10.)
Najčitanije iz rubrike