Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Našičani propustili prigodu za preokretom u Ukrajini
Objavljeno 7. listopada, 2019.

Rukometaši NEXE-a doživjeli su i četvrti poraz u pet susreta ovosezonske SEHA-Gazprom lige. Loša je to uvodna statistika, posebno kada se zna kako su prošle sezone "gromovi" igrali na završnom turniru.


Momčad je u odnosu prema prošlom prvenstvo doživjela promjene, Hrvoje Horvat ne može računati na čak petoricu igrača iz udarnog sastava (Vida, Tomić, Jaganjac, Sršen, Vozab) i sve su to hendikepi koji utječu i na sadašnji izgled našičke momčadi. U svom prvom gostovanju u Ukrajini u Zaporožju hrvatski je viceprvak definitivno bio u prigodi čak i izvući pobjedu. Premda je domaći Motor vodio, na kraju se pokazalo, cijelu utakmicu, u 52. minuti Našičani su došli do izjednačenja, pa smo gledali vrlo neizvjesnu završnicu. U kojoj su gosti imali dvije prigode čak i za vodstvo. Obje je propustio mladi Fran Mileta. Vrlo perspektivno desno krilo NEXE-a, kadetski i juniorski, a sigurni smo uskoro i seniorski reprezentativac Hrvatske, postigao je sedam pogodaka te uz srpskog pivota Živana Pešića, koji je od dolaska u Našice, odigrao najbolju utakmicu, bio i najbolji strijelac gostujuće momčadi. Sjajno Mileta koristi 60 minuta u igri nakon što je Ivan Vida završio na operaciji slijepog crijeva i njegov oporavak trajat će otprilike još tri tjedna. Premda je i u Zaporožju bio vrlo učinkovit i raspoložen, ipak nije baš jasno zašto u ključnim trenucima lopta završava na desnom krilu prema najneiskusnijem igraču, a odgovornost tada ne preuzima netko od igrača s dužim stažem. Drugi Miletin pokušaj za vodstvo bio je čisti kontranapad koji je završio iznad vratnice, što pokazuje da je mladić spreman i preuzeti odgovornost istrčavši uopće kontru. Međutim, kada je Kozakevič s crte vratio Motoru vodstvo, lopta je ponovno završila na kraju akcije kod mladog Milete. Naravno, to sve može biti korisno za odrastanje mladog igrača. No, ako se željelo nešto više, onda se definitivno "vruć krumpir" nije trebao gurati najmlađem. U završnici je najefikasniji kod Motora bjeloruski reprezentativac Pukhouski pogodio za 33:31, a Buvinićeva lopta također nije završila u mreži. Ono što svakako Hrvoja Horvata treba zabrinuti je igra njegove momčadi u obrani. Konačna 33 primljena pogotka, od čega 18 u prvom dijelu, čak je i sam istaknuo kao problem. Uostalom, upravo je obrana bila prošle godine "forte" našičkoj momčadi koja im je olakšavala put prema odličnim igrama. A taj segment igre u velikoj je mjeri i pitanje volje.

- Naš je cilj bilo odigrati kvalitetno u obrani i napadu. No konačni rezultat pokazuje kako smo upravo pali u obrani, a i da smo u napadu dosta toga promašili. Presudilo je i veće iskustvo Motora. Ovaj susret je pokazao točno na kojim dijelovima moramo raditi kako bi se to vidjelo na rezultatu - rekao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, koji će sljedeću utakmicu odigrati za dva tjedna u Našicama protiv Vojvodine u Novom Sadu. Bit će to ključna utakmica za hvatanje priključka. Trenutno Novosađani imaju šest bodova više od Našičana, a toliko imaju i Vardar (s utakmicom manje) i Tatran. Motor je pobjegao na devet bodova.


Krešimir Lacković
Motor *33 (18)

NEXE*31 (16)

ZAPOROŽJE - Palača sportova. Gledatelja: 1.500. Suci: Ismail Metalari i Nenad Nikolovski (Makedonija).

MOTOR: Komok (6+0), Kireev (6+1), Babičev 3, Malasinskas 2, Pukouski 7, Denysov 3, Kravčenko 1, Kozakevič 4, Dontsov 2, Jaanimaa 4, Gurkovsky 1, Žukov 1, Kasai, Kus 1, Tiutiunjuk 1 i Parovinčak 2.

NEXE: Radovanović (4+0), Car (5+0), Lelić, Eter, Mileta 7(2), Mrđenović, Barišić-Jaman 5 (2), Dumenčić 1, Buvinić 3, Greganić, Jelinić, Severec 4, Pešić 7, Pribetić 4.

SEDMERCI: Motor -, NEXE 5(4); ISKLJUČENJA: Motor 4 minute (Gurkovsky 2, Kus 2); NEXE 2 minute (Severec 2).
Najčitanije iz rubrike