Novosti
NACIONALNO SVETIŠTE U MARIJI BISTRICI

Hodočašće vojske i policije
Objavljeno 6. listopada, 2019.
U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju je održano 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, kojem je nazočila i hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu, koja nije davala izjave, na hodočašću su bili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved.

Na hodočašću pod zapovjedništvom kontraadmirala Ive Raffanelija, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, uz nekoliko tisuća hodočasnika, sudjelovalo je oko tisuću pripadnika Oružanih snaga, a nakon svečanog ulaza više od 200 stjegova brigada, samostalnih bojni, bataljuna, divizijuna i bitnica te postrojbi i jedinica specijalne policije služena je koncelebrirana sveta misa.

Propovijed je održao vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, koji je kazao kako u svetište Majke Božje Bistričke svatko dolazi s posebnom nakanom, željom ili brigom, a sve se one slijevaju u jednu, zajedničku, veliku molitvenu rijeku. "Od nas ovdje hodočasnika u Gospinome svetištu, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa, svih bez iznimke, očekuje se profesionalna zauzetost i predanje u svome zvanju i poslanju", rekao je. H
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO OBJAVILO KALENDAR

Državna matura počinje 16. svibnja

U SUSJEDSTVU POTVRĐENE DVIJE OPASNE BOLESTI

Ugrožene svinjogojska i peradarska proizvodnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LANI VIŠE OD 200 POJEDINAČNIH ZAPLJENA

Narkoscena se preselila
u osječke kafiće i klubove

2

U SUSJEDSTVU POTVRĐENE DVIJE OPASNE BOLESTI

Ugrožene svinjogojska i peradarska proizvodnja

3

ŽRTVE IZ DOMOVINSKOG RATA

U Marincima pokraj Vukovara pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe