Autoglas
NAKON PRIVOĐENJA

HAK je na izvanrednoj skupštini opozvao Škaru
Objavljeno 6. listopada, 2019.
Član skupštine HAK-a više nije ni Josip Klemm, i to zbog pravomoćne presude

Hrvatski autoklub prošlog je tjedna održao izvanrednu sjednicu Skupštine Hrvatskog autokluba na kojoj je donesena odluka o opozivu člana Skupštine i Upravnog odbora Hrvatskog autokluba Damira Škare. Sjednicom je predsjedao predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek.

Tušek je tijekom uvodnog obraćanja članove Skupštine informirao o uhićenju Damira Škare, člana Skupštine i Upravnog odbora Hrvatskog autokluba, njegovu podnošenju ostavke na dužnost člana Upravnog odbora te odluci Upravnog odbora Hrvatskog autokluba o sazivanju izvanredne sjednice Skupštine Hrvatskog autokluba i raspisivanju dopunskih izbora za predstavnike Autokluba Siget u Skupštini Hrvatskog autokluba do kraja tekućeg mandatnog razdoblja, odnosno do svibnja 2020.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o opozivu Damira Škare kao člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba i člana Skupštine Hrvatskog autokluba. Donesena je i odluka o opozivu člana Skupštine Josipa Klemma te odluka o verifikaciji mandata predstavnika Autokluba Siget u Skupštini Hrvatskog autokluba. Potom je donesena odluka o verifikaciji mandata predstavnika Autokluba Siget u Skupštini Hrvatskog autokluba. Skupština Hrvatskog autokluba izabrala je predsjednika Autokluba Siget Marinka Jurčevića za novog člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba.

Velikogorički Županijski sud je za mjesec dana produljio istražni zatvor Damiru Škari, osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja. Škari je produžen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Pritvorski razlog više nije navedena opasnost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget, gdje je žrtva zaposlena. Inače, žrtva je zatražila ispitivanje preko videoveze, što znači da se ni kasnije tijekom postupka neće morati suočavati s optuženim. Policija je Škaru uhitila na graničnom prijelazu Stara Gradiška pri ulasku u Hrvatsku iz BiH, a prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Hina
// odluka //
KRSNIKOVA TUŽBA PROTIV NOVINARA
Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik podnio je kaznenu prijavu protiv žrtve zbog odavanja tajne te zbog poticanja na odavanje tajne protiv novinara i urednice emisije Provjereno. Riječ je o emisiji čije je prikazivanje pokušao spriječiti početkom rujna kada je u njoj objavljeno svedočanstvo žene koja Škaru tereti za silovanje. Škaro je u istražnom zatvoru od 5. rujna.