Sport
SVJETSKO PRVENSTVO U GIMNASTICI

Ovaj ponedjeljak će biti dan D za Srbića i Seligmana
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Stuttgart je nakon 1989. i 2007. godine treći put domaćin Svjetskog gimnastičkog prvenstva koje je jučer počelo kvalifikacijama u ženskoj konkurenciji. Hrvatska ima jednu predstavnicu - Anu Đerek, koja će u kvalifikacijske borbe krenuti danas. Svjetski gimnastički "summit" u Hanns Martin Schleyer Halle ujedno su kvalifikacije za Olimpijske igre. Ana Đerek Tokio želi dohvatiti kroz višeboj, dok u muškoj konkurenciji imamo trojicu specijalista po spravama. Objektivno, izglede za vizu za OI imaju Tin Srbić na preči, i Robert Seligman na konju s hvataljkama. Treći hrvatski predstavnik je mladi Osječanin, član Inove gim Mauro Nemčanin. Do prošle godine još junior na konju s hvataljkama ima prije svega za cilj odraditi što kvalitetniju vježbu koja će mu biti "zamašnjak" za nastavak karijere. I dok je Đerek već osjetila draž sudjelovanja na OI-ju, Srbić i Seligman žele prvi put ostvariti plasman na najveće sportsko natjecanje. Hrvati će na podij u ponedjeljak. Srbić na preči negdje oko 18 sati, dok će Seligman uz Maura Nemčanina svoj nastup imati oko 19 sati. Za Srbića i Seligmana ponedjeljak je definitivno dan D za njihove karijere. Žele li sljedeće ljeto vidjeti Tokio kao sudionici Olimpijskih igara u ponedjeljak moraju biti pravi. Uoči nastupa napunjeni su optimizmom. Vjeruju kako su u Stuttgart doputovali u vrhunskoj formi.

- Uistinu sam potpuno spreman. Proteklih mjesec dana iz tjedna u tjedan podizao sam formu, i ovaj sam tjedan ušao u formu baš kakvu sam htio. Sve je spremno, sada će mi trebati samo malo sportske sreće, odnosno da ne bude nekakvog peha, i vjerujem da ću moj prvi i osnovni cilj, plasman u finale, što bi mi 90 % osiguralo Olimpijske igre, i ostvariti - rekao je Seligman, a slično razmišlja i Tin Srbić.

Svjetski prvak iz 2017., četvrti s prošlogodišnjeg SP-a te ovogodišnji viceprvak Europe u odlično je formi, što je potvrdio i nedavnim osvajanjem prvog mjesta na Svjetskom kupu u Parizu.

- Cijelo ljeto trenirao sam vjerojatno najnapornije i najbolje ikad. U odličnoj sam formi i samo se želim smiriti i dati sve od sebe u kvalifikacijama. Svjestan sam da ako napravim svoje onako kako znam, to će biti dovoljno za finale. Vjerujem u sebe - rekao je Srbić.

Kao treći član muške postave u Stuttgartu će u ponedjeljak nastupiti i Mauro Nemčanin. Od njega ne treba očekivati čuda, pa je i pritisak na njega najmanji.

- Ovakva prilika ne dobiva se često, i ponosan sam samim time što imam čast pojaviti se na velikom natjecanju. Cilj na prvenstvu je odvježbati čisto i bez pada. A za rezultat stvarno ne mogu znati, niti predvidjeti - rekao je mladi Nemčanin koji će kao i njegova dvojica starijih kolege također u ponedjeljak na borilište. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike