Sport
SERGEJ JAKIROVIĆ TRENER GORICE:

Kulešević razmišlja slično kao Skender, Osječani imaju visoku individualnu kvalitetu
Objavljeno 5. listopada, 2019.

Sergej Jakirović i njegova Gorica od ulaska u prvoligaško društvo bili su "crna mačka" za nogometaše Osijeka. I njegove trenere. Nakon proljetnog gostovanja velikogoričkog prvoligaša u Gradskom vrtu i tada remija, s mjesta šefa struke Osijeka odstupio je Zoran Zekić.

Zamijenio ga je tada Dino Skender, čijoj je trenerskoj ideji i ambicioznosti sigurno veliki udarac bio ljetošnji poraz u Velikoj Gorici. Skender se uoči susreta 2. pretkola Europske lige protiv sofijskog CSKA-a odlučio u prvenstvu protiv Gorice poslati pričuvnu garnituru igrača. I doživio poraz od 3:1. Nažalost, nije mu to previše pomoglo ni u europskom aranžmanu s obzirom na to da su bijelo-plavi potom eliminirani od CSKA-a. Zato će biti zanimljivo kako će se protiv Jakirovića postaviti treći osječki trener u nizu Ivica Kulešević. Kojem će prva zadaća biti ostvariti prvu pobjedu Osijeka u Gradskom vrtu nad Goricom. Prošle sezone, osim već spomenutog remija, Gorica je u jesenskom dijelu prvenstva odnijela sva tri boda iz Osijeka. Ponovi li tako nešto i danas, Gorica bi na tablici preskočila Osječane i preuzela četvrtu poziciju.

- Nadamo se najboljem. Sigurno će Osijek biti motiviran zbog činjenice kako nas u Osijeku još nisu pobijedili, a trenutno imamo i ukupno bolji skor od njih. S druge strane veseli me prisjetiti se što smo ih pobijedili i protiv uvjetno rečeno pričuvnog sastava i u onom najjačem sastavu. No ovo je nova utakmica i ona svašta nosi. Mi moramo biti spremni i predvidjeti sve situacije - pričao je Sergej Jakirović, kojeg su novinar na presici priupitali koliko je igra Osijeka, unatoč novom treneru, ipak predvidljiva.

- I za nas kažu kako je Gorica predvidljiva i pročitana. Po tome bismo mi imali nula bodova. Za mene su to gluposti. Znam ja kako igra Dinamo, pa dođe Olmo, prijeđe dva-tri moja igrača i zabije mi gol. To je ta individualna kvaliteta koju Osijek definitivno ima. Naravno, kako znaš i pratiš kretnje, pokušavaš predvidjeti to u fazi napada i pokušaš to spriječiti. Ali individualnu odluku igrača, pas igru i dribling to ne može predvidjeti ni jedan trener.

Trener Gorice ne smatra kako je promjena na klupi donijela velike promjene u Osijekovoj igri.

- Kolega Kulešević i kolega Skender su zajedno radili. Imaju slična razmišljanja. Možda novi trener sada ima i neke nove ideje, možda će se neki od igrača željeti više dokazati. No generalno nema nekih većih promjena. Poznajem dobro i Kuleševića, on nije novo lice, nego je trener dugi niz godina tamo. Poznaje taj mentalitet i poznaje momčad. Možda igraju sada okomitije negoli prije, možda koriste više tranziciju. Osijek je kvalitetna ekipa i nikada nisam primijetio kako kod njih nema motiva. Mislim kako će biti dobra utakmica i da ćemo mi biti spremni - rekao je Sergej Jakirović. K.Lacković
LIJEPO JE VRATITI SE, JOŠ LJEPŠE POBIJEDITI
Za momčad Gorice konkurirat će i Hrvoje Babec. Virovitičanin koji je dio karijere u mlađim uzrastima proveo u Osijeku te u susjednom Hypo limaču. Stoga, dolazak u Osijek za njega je poseban motiv.

- Bio sam tamo nekih šest mjeseci i moram reći da je to bilo lijepo vrijeme u mojoj karijeri. Imam u momčadi Osijeka i nekoliko dobrih prijatelja. Naravno da je lijepo vratiti se, ali još je ljepše pobijediti. Bit će mi naravno na utakmici cijela obitelj i prijatelji, a na nama je prikazati se u najboljem svjetlu.

Babec je upitan postoji li mogućnost povratka u Osijek.

- Fokusiran sam na Goricu, a što će donijeti budućnost za to ima vremena - odgovorio je mladi nogometaš.
Najčitanije iz rubrike